Volgers

zondag 2 november 2014

"tarara, laatste couplet......."

Mijn kerstkwiltje is klaar!!

Op het laatst kreeg ik wel een beetje het jak aan en heb er behoorlijk hard aan doorgewerkt; je moet namelijk niet denken dat je klaar bent als de stukjes aan elkaar zitten........

Ik besloot om een zwart en wit kader te nemen en een beetje de kleuren te volgen. Enfin, dat kun je op de foto wel zien. Voor het speelse effect maakte ik de overgang van wit (= roomwit met sterretjes, niet te zien op de foto) naar zwart (= anthraciet met heeeeeele kleine ruitjes) wat soepeler door nog wat hexagonnen te appliqueren terwijl het rood nog doorliep door een laatste hexagon op de zwarte rand te zetten.

En toen bleek af niet af; de rest van de rand deed mij sterk denken aan de jurk van prinses Mabel tijdens de kroning van W.A.: zwart met een witte mouw.
Vandaar dus dat ik nog twee groene en een rood stukje toevoegde aan de zwart/witte rand.
Staat ook wel kersterig......

 In het echt issie natuurlijk veel mooier maar het blijkt moeilijk om een goede foto te maken, juist vanwege het contrast zwart en wit.
Het was heel erg leuk om te doen en ik vrees dat ik er een nieuwe hobby bij heb:
KWILTEN!!!!
(stofjes genoeg....)

10 opmerkingen:

 1. Wow! Wow! Wow! Wat een beeldige quilt. Quilten is echt verslavend, alhoewel ik nog nooit een mini quilt heb gemaakt. Ik hou het bij RL quilten.

  Groetjes, Idske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Errug mooi geworden je quiltje! Kijk maar uit het quiltvirus is erg verslavend!!!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi,en wat een uitstraling,Een een hele artistieke uitstraling, Paula....dus niet alleen met noten en G sleutels in een zondagse dienst!
  Ik vind het echt een kerstkleed .......van het donker naar het Licht.
  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een artistiek kunstwerk, Paula, ik vind het écht prachtig geworden :D! Hoe ben je in hemelsnaam op het idee gekomen om die 4 kleuren op deze manier te combineren.....? Alles van de Kerstttijd is erin vertegenwoordigd: rood/groen, maar óók het licht en donker!
  Groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nou, eigenlijk was dat erg eenvoudig: ik kocht bij Gelrebloem een pakketje met kleine vierkantjes van kerststofjes. E.e.a was in de vier kleuren die ik nu gebruikt heb, uitgevoerd. Iedere keer komen in dat pakketje dezelfde printjes terug zodat ik die bij elkaar heb kunnen gebruiken.
   Inderdaad, het licht en donker heb ik voor ogen gehad (ha ha ha, met recht) en dat maakte het wel erg leuk om het met die gedachte af te maken.

   Prettige avond!!
   Groeten van Paula

   Verwijderen
 5. Hij is prachtig geworden zo. Ga maar lekker door. Ik heb hier nog een paar leuke stofjes voor je liggen. En nog een zwarte sjaal natuurlijk. Lol.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Paula, erg mooi geworden, gesurft ook dat fel rode, heeft een mooie uitstraling.
  Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Paula het is heel mooi geworden.
  Jammer dat het af is? Ach joh, je begint gewoon een nieuwe.....en in jouw tempo............

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je "kwilt" is erg mooi geworden Paula!

  BeantwoordenVerwijderen