Volgers

Paula's villa Al heel lang wilde ik een Victoriaanse villa van Karweipost. Bij anderen had ik gezien hoe leuk zo'n huis ingericht kon worden en dat wilde ik ook wel. Steeds speurde ik Marktplaats af, en ja, ik vond er een tegen een aanvaardbaar bedrag. Het was wel ver weg, ruim anderhalf uur met de auto, maar het was het waard. In juli 2009 kocht ik mijn villa van Audrey en nam 'm mee naar huis.

 Zoals je ziet was er nog bijna NIETS met het huis gebeurd. Dat vond ik wel erg prettig want op die manier kon ik het inrichten zoals ik dat wilde.
Het enige kamer waaraan de vorige eigenaar was begonnen was de grote slaapkamer; er was behangen en de trap daarachter was geverfd.


  Aan de andere kant was het nog helemaal casco. De trap lag los en alles was nog zoals Kees de poppenhuisbouwer het gemaakt had.
 Dolblij was ik met mijn huis en ging er direkt aan beginnen.
Het eerste wat moest gebeuren was, naast het weer verwijderen van het behang, een aantal ramen dicht- of kleiner maken:

 
Zoals je ziet heb ik eerst twee balkondeuren en een extra deur op de begane grond dicht gemaakt. Daarna heb ik het geheel in de grondverf gezet, buiten en binnen. Daar ging bijna een liter op......
 Ook miste er nog wat aan de voorkant, namelijk de veranda. Omdat ik de originele bouwtekening in huis had besloot ik om die er zelf bij te maken, dus:
KNUTSEL, KNUTSEL, KNUTSEL
EN ZIE:


Afdak zat erop!

Toen de binnenkant.

Binnen waren er ook een aantal extra ramen gemaakt en waren de deuren extra hoog uitgezaagd. Dat heb ik dus allemaal dichtgemaakt en daarna kon ik het niet laten om er gelijk een aantal meubeltjes in te zetten om te kijken hoe dat stond: natuurlijk, dat stond geweldig! Jammer alleen dat ik de enige was die dat zag.....maar ja, toch leuk gespeeld!
  Verder met de goede werken.....de buitenkant moest nog helemaal goed geschilderd worden, de muren heel licht-grijs, de ramen een tint donkerder met witte kozijnen, en de voordeur donkergrijs.
Tsja, en dan schilder je een raam, en nog een raam, en weer een raam en voor de verandering eens een raam enz
 "Now for something completely different:
 a window"
 ,

 AAAAAHRRRGGGHHH!!

In het totaal waren dat ZESTIEN ramen en drie openslaande deuren. Wat een leed!
Waarom vond ik deze hobby ook al weer leuk????

Natuurlijk was het wel leuk, zeker nadat ik een week achter elkaar de tijd had gehad om de buitenkant helemaal te doen. Geschilderd, latjes geplakt, hekjes en pilaren geplaatst en overal dingen dichtgesmeerd en aangeheeld.
Voorkant: veranda en balkons belegd met houten delen 


Dak geverfd en netjes afgewerkt (dakpannen komen nog)

De buitenkant tot nu toe: (maart 2014)
 1 opmerking: