Volgers

vrijdag 27 juni 2014

Kuntriehuis en kwiltjes

Eindelijk weer eens een logje over een huis!!! Het heeft lang geduurd; veel swapjes moesten er (helaas) gelijktijdig gemaakt worden (ik heb het al meer gezegd: ik ben een chaoot, ook met de agenda....) en verder, vlak dat niet uit, was er WERK, de grote bedreiging voor d'oprechte hobbyist!

Om met het huis te beginnen: al maanden staat mijn opnieuw verworven kuntriehuis al op mijn werktafel zonder dat er enige actie te bespeuren was.


Oke, de oplettende kijker ziet door de ramen en deuren dat er een en ander los ligt, maar verder blikt het huis je onschuldig aan.
Dit is de binnenkant, en deze foto is van januari (ahum, kejjenagaan...) Gelukkig is daar nu verandering in gekomen en is er een gedeelte aangepakt.Ik heb een stuk uit de zolder gezaagd zodat de rechter kamer nu een grote ruimte is. Vervolgens heb ik in het dak twee grote ramen gemaakt zodat er voldoende licht naar binnen valt, deze ruimte is namelijk bedoeld als schildersatelier. Dak moet nu afgewerkt gaan worden, evenals alle ruimtes binnen.
Gelukkig is het bijna zomervakantie zodat ik wat meer tijd heb om achter elkaar door te kunnen gaan.

Verder hangt het een beetje in de lucht: het maken van kwiltjes. Bij de OLMC zijn een aantal leden druk bezig met het maken van een quiltje in een zeskantig patroon en  bij mij was al sinds februari een kwiltje met vierkantjes van 1x1 cm in de maak. 352 stuks!!! Met de hand!!! En dat is nu dus eindelijk af!!

Het meet 28 x 22 cm en past precies op het grote bed in mijn Minimundus huis. Op de foto lijken de kleuren wat flets maar misschien ligt dat aan mijn compu. Ik hoop het maar......

Zo ligt het op het bed; ik zal, vrees ik, het kleurenschema moeten veranderen in deze kamer maar misschien is dat ook wel weer eens verfrissend!

Verder bezocht ik vorige week een quilttentoonstelling en werd daardoor zo enthousiast dat ik direct begon aan een kwilt van eigen ontwerp. Leuk bedacht, maar reeds na twee reepjes met de hand aan elkaar naaien had ik daar  genoeg van; de vierkantjes lagen mij nog vers in het geheugen...... en...het moest weer, zoals gewoonlijk, gisteren klaar.....De naaimachine dus maar gepakt. Het geheel is wonderwel gelukt, hoewel ik nog eens les moet krijgen in het leuk afwerken van hoekjes, en dat geldt ook voor de geel/groene.
Maarrrr.... op deze manier onderscheiden de handwerkjes zich wel van de Aziatische: echt Westzaans handwerk!! 
Het doorpitten was in een avond gebeurd. Daarvoor had ik advies gevraagd aan twee echte doorgewinterde quiltsters. 
Toen ik mijn best-wel-mooie-kwiltje (vond ik) uit mijn tas haalde zei een van tweeën: "Wat heb jij nou gemaakt, een pannenlap?"  "AARGGGGHHHHHHHHH!!" dacht ik, maar omdat ik echt advies wilde, heb ik mij ingehouden en met veel bloemetjes in mijn stem uitgelegd wat ik wilde. Ook hoorde ik duidelijk wat dedain in de stem van de andere quilt-crack toen ze mij vertelde dat ik voor de markering geen oogpotlood moest gebruiken. (huh... dat heb ik niet eens...)

Maar goed, huis van de kunstenaarmevrouw (kuntriehuis dus) is nog lang niet klaar maar wel alvast een kwilt op haar bed. Dat bepaalt ook gelijk de slaapkamerkleuren. 
Zie je wel, het leven is wel gemakkelijk, als je je maar aanpast, ha ha ha....


Nou, dat was het nu voor even, wordt vervolgd.

9 opmerkingen:

 1. Wat een licht , Paula in je huis.prachtig idee. En ja je kwiltje( grote mensen zeggen quiltje) met de vierkantjes vind ik prachtig, mooie kleurcombinatie...bijna 400 vierkantje Pfff!

  groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat stadium ben ik al voorbij.... ha ha ha, ik blijf bij kwiltje; het kinderlijke in mij blijft.... ik moet al bij zoveel gelegenheden groot mens zijn

   Verwijderen
 2. Beautiful house. I like the covers for the beds.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal geweldig! Die blauwe daar ga ik bijna van kwijlen...Ik heb weer in een deuk gelegen bij het lezen van je artikel, heerlijke humor heb je toch. Die hoekjes en randjes daar heb ik ook op zitten worstelen, uiteindelijk maar naar eigen inzicht en tevredenheid opgelost. Groetjes, Tanja (mede-minimaakster)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eh, kwiltjes, oogpotloden, markeringen, kunstenaarsmevrouwen met een gat in hun dak (van hun huis) en ga zo maar verder: och, heerlijk jouw schrijfstijl en humor, Paula! Ik heb net als Tanja lekker kunnen lachen om je blog :D LOL! Had ik ook wel nodig na een drukke werkweek, dus thanks (oftewel tenx, om bij het fonetische taalgebruik te blijven ;))!!
  Ik ben benieuwd hoe je kuntriehuisje eruit kom te zien na de zomer. Och gut, vergeet ik bijna de kwiltjes (dat krijg je met fonetisch typen ;)): ze zijn prachtig gemaakt, ik zie niks van markeringen met jouw 'oogpotlood', hoor ;)! En om deze trend in de miniatuur werled te volgen: ook ik heb er net een afgemaakt....ja ja, óók met de hand, nix naaimasjiene :D!
  Fijn weekend, Paula! Groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh Paula, wat het je er weer een leuk verhaal van gemaakt.
  Nou in jou trant moet het ook wel een kwiltje blijven hoor, hoort helemaal bij het verhaal van jou.
  Ik zie je zitten, maar je huis krijgt zo wel een heerlijke ruimte.
  Groetjes Thea  Succes ermeer hoor
  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zijn je kwiltjes mooi geworden Paula. Ik ben nog lang niet zover. Wil je de doorpit tips met ons delen? Ik vermoed dat ik die nog hard kan gebruiken.
  groetjes, Krin

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zoals gewoonlijk zien ze er in mijn ogen weer prachtig uit Paula. Ik heb er nog niet eens 1 af. Alleen 2 kussentjes. Ja en je verhaal. Je weet hoe ik er over denk.
  Groetjes, Nienke.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schitterende quiltjes, allebei, en het idee van die grote ramen voor het atelier is helemaal Het! Ik krijg ook vaak van die meewarige blikken als ik het over miniaturen heb, stug volhouden, dan gaan ze uiteindelijk wel overstag. Maar ik moest wel lachen om het oogpotlood, alsof je dat op een 1/1 quilt zou gebruiken :))

  Groetjes, Idske

  BeantwoordenVerwijderen