Volgers

dinsdag 8 juli 2014

allemaal leuke dingen en kuntriehuis

Om met het kuntriehuis te beginnen: ik heb er vreselijk hard aan gewerkt de afgelopen dagen (en aan meer maar daarover later). Nu er eenmaal een gat in het dak is gezaagd is het hek van de dam. Eindelijk was er weer wat leven in de kuntrie-brouwerij en dat geeft toch wel inspiratie; naar aanleiding van de laatste foto's MOEST er wel wat aan de zoldering en ondersteuning van het nieuwe atelier gebeuren, vond ik.
Na uitgebreid naar zoldervoorbeelden te hebben gekeken heb ik in het atelier ook een balken zoldering gemaakt, compleet met latei.
Ja, tenslotte heb ik wel een dragende balk doorgezaagd bij het verwijderen van de zoldervloer. Die moest dus gesteund worden......
 Het proces liep eigenlijk allemaal prima, geheel tegen de gewoonte in (zonder lelijke woorden, klemmen van vingers, hechtingen en wat dies meer zei), behalve dan dat het dopje van de houtlijm niet wilde meewerken en nu heb ik een afspraak bij de tandarts.... (da's weer een nieuwe!!)

 Ik heb een houten vloer gelegd en kastjes onder het raam gemaakt zodat alle schildersbenodigdheden, boeken, papier en noem het maar, daarin opgeborgen kunnen worden. Zoveel ruimte is er tenslotte niet in het huis.

 Links zie je een stukje logeerzolder. Er komt nog een ladder (dat klimt handiger...)

Deze laatste foto is genomen vanaf de logeer/bergzolder.

In oktober 2012 heb ik in Apeldoorn een workshop gevolgd van Jane Harrop en maakte dit enige aquareltafeltje:
Tot nu toe stond het in de villa maar eindelijk kon ik het nu in mijn kuntriehuis-met-atelier zetten (voorlopig alleen als voorbeeld)  en heb het daar meteen in alle standen gefotografeerd:
En je ziet: met prima licht van bovenaf op het werkstuk!

Ook nog even de lidcactus die ik afgelopen donderdagochtend maakte met Nienke

Hij krijgt ook een plaatsje in het atelier

(kijk trouwens hoe achterlijk je kunt doen om een leuke foto te krijgen:)
Bureaulampje....

Voorts kreeg ik vandaag mijn papieren hexagons (zijkanten 6 mm) in de bus, gemaakt door Marjo Caris (nogmaals hartelijk dank!!) en mijn bestelde stofjes bij Gelrebloem. Niets staat mij nu meer in de weg om een geweldig Paula-kwiltje te gaan maken met behulp van deze toffe spullen. Vanavond bij de tv.... 

Als ik het nog red tenminste, want ik heb vanmorgen een belangrijk assessment gedaan per Skype. In het Engels!!! YESSS!!!

Op de scholen waar ik werk geef ik muziekles volgens een nieuwe methode, ontwikkeld door een engelse mevrouw: Jane Cutler. Om er zeker van te zijn dat haar methode goed wordt nagevolgd was voor het gebruiken hiervan, na het volgen van een  cursus van 8 dagen, een examen vereist.
Naast het opsturen van lesplannen en een filmpje van een les had ik vandaag ook een Skype-sessie hierover. (heb me rotgeleerd) Na het zingen van several songs   (5, with handsigns and rhythmic language) moest ik ook alles kunnen vertellen over de totale methode. Het enige dat niet werd gevraagd waren de verkoopcijfers ha ha ha ha.
de adrenaline zit nog steeds tot in mijn tenen maar ik heb een 9,3 (zingen) en 8,5 (resources) gescoord!!!

Ik ben blait!!!
(dat is zaans)


Morgen weer verder met lekker knutselen! Eerst met vriendin Nienke en daarna met mezelf! 
Dit heb ik verdiend!!!

9 opmerkingen:

 1. Ik vind alles leuk Paula, van je kuntriezolder tot en met het leuke setje van Jane. Steeds als ik een stukje op jouw blog lees, begint het weer te kriebelen. Gefeliciteerd met je mooie cijfer en veel plezier vanavond!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Paula! Gefeliciteerd met je prachtige cijfers, poepoe, die zijn niet mis ;)! En dat allemaal via Skype, geweldig toch!
  Mja, mja, dus morgen naar de tandarts, tja, wat wij al niet over hebben voor onze hobbies, hè ;o? Je bent overigens erg lenig: de ladder voor de logeerzolder moet nog komen, maar jij maakt gerust een foto vanaf diezelfde hoge logeerzolder naar beneden, hihihi :D LOL!! Mooi toch dat dat allemaal kan in mini, hè? Nou, alle gekheid op een stokkie, je zolder ziet tof uit, mooi werk.
  Het licht valt nu precies op dat mooie schilderstafeltje (dankzij dat bureaulampje ;o)! Je lidcactus staat ook mooi van het licht te genieten, nu niet vergeten af en toe een slokje (water) te geven, dan gaat ie langer mee..... Straks krijgt de kunstenaar in spe nog een lekker warm kwiltje en ik ben beniewd hoe die met die hexagons gaat worden.
  Geniet er fijn van én van de komende knutseldagen, het weer is er uitstekend voor!
  Groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allereerst van harte gefeliciteerd met je grandioze cijfers. Verder wordt je huis net echt. Gaaf. Dadelijk lekker knutselen. Blijf voortaan met je tanden van de dopjes af. Voor een tandarts bezoek betaal je tig meer als voor een flesje lijm. Lol.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Paula geweldig weer je verhaal.
  Wat een mooie cijfers..........heel fijn voor je!
  Wat een mooie lapjes heb je gekocht voor je kwilt.
  En nu nog aan het werk ermee. :-)
  Wat ziet je huis er leuk uit, fijn geen lelijke woorden enzo...........maar die laatste.......laat maar zitten.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldige cijfers! Gave tip die bureau lamp, kan ik zeker goed gebruiken voor 'the Old Pottery'. Ik ga het met een proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het ziet er heel fraai uit, schitterend afgewerkt.
  Het tafeltje met schilders attributen is echt geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Excellent work! It was fun for me to see your lamp in the room because I've just bought the same but in red. I thought it would be great, but wasn't too sure and as you also have one I see that it wasn't a bad idea at all.
  Geneviève

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Well, yes, it is a very nice lamp although it looks a bit big, it fits very well. Nice you could buy it in red; overhere you could just buy the whiteone
   The only thing is: the light isn't that cosy, but for a workplace is it allright

   Thank you for your reaction.

   Greetings from Paula

   Verwijderen