Volgers

maandag 9 juni 2014

In de tuin

Vandaag was het warm. Zeer warm.
Tegen de avond verwachtten wij storm, onweer, windrukken, hagelbuien, kortom, alles wat een mens kan belemmeren in het buitenzitten. Verder dan een klein verkoelend windvlaagje kwam het echter niet; het slechte weer dreef zomaar over.
En aan de tafel buiten gezeten trok het buitenleven aan ons voorbij.....
Als eerste een moedereend met haar mini's. Na het kroos eten was het zoet rusten; ze moesten vroeg gaan slapen en als er een kleintje de kop opstak dook moedereend bestraffend met de snavel richting overtreder.
Ondertussen werd het iets donkerder en ik besloot de nieuwe lantaarntjes nu eindelijk eens te laten branden. Dat was nog niet eerder gebeurd vanwege het feit dat het zo laat donker wordt in deze dagen en/of vanwege  andere dingen dan buitenzitten.
Maar vanavond was het dan toch echt tijd voor een privé  
EIGEN HUIS IN PUIN
 je weet wel, van RTL) . Bij hun tuin make-over branden er ook altijd kaarsen of lantaarns, dus vandaar. 
Om het geheel nog iets leuker te maken zette ik ook wat mini op tafel bij de lampjes.
(Dan kon ik tenminste een logje op dit blog maken)

Ook een minilantaarn maar het kaarsje kan helaas niet branden. Misschien verander ik dat nog eens.

De zon ging prachtig onder: echtgenoot en ik genoten daar erg van, en ondertussen vlogen de vleermuizen ons om de oren .. ahhhh, wat naar nou.....
Dit was om kwart voor tien

Tien uur

 even voor half elf 


Kwart voor elf

En morgen Pinksterdrie!! 
(bokkie kopen)

Niet echt mini's dus, dit logje, maar wel mooie luchten!

7 opmerkingen:

 1. Wat woon jij mooi Paula,
  Wat een uitizicht hebben jullie en wat creatief ben je geweest zeg zo lekker bij de lantaarns. :-)

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjonge jonge wat een heerlijkheid! Alleen al het zien hoe moeder eend het kroost opvoedt is een genot;-) De vleermuizen is een prachtig schouwspel maar daar geniet ik minder van.
  Je mini relax hoekje is om jaloers op te worden. Prachtig!

  Groetjes, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jemig Paula, dat is écht genieten geweest voor jullie: wat een adembenemend uitzicht vanuit jullie tuin! Ik vind je mini scnene ook heel sfeervol voor een zomeravond, leuk dat je eraan gedacht hebt :D!
  Nou, bij ons (in het uiterste Oosten des lands) was het gisteravond compleet anders. Bij jullie avondrood, dus dat brengt toch water in de sloot...? Oké, dat hebben wij gehad.
  Bij ons was het inktzwart, rukwinden en giga onweer, kortom wij kregen de restanten van de Pinkpop-storm over ons heen! Dat was in zeker opzicht ook genieten, maar alleen als je hiervan houdt en dat geldt niet voor mij wat dit soort 'verkeerde stormgeweld' dan betreft, pfiew! Geen internet, aardedonekr op felle lichtflitsen na en een donder, die tot in de grond te voelen was!!
  Maar, alles bij elkaar........ik ben heel blij dat er dan toch iemand wel een hele mooie zonsondergang heeft gezien, hoor!
  Leuk weer wat van je te zien, Paula!
  Groetjes, ilona

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat water in de sloot hebben wij uiteindelijk ook gehad, compleet met een fiks onweer. Het heeft van drie uur 's nachts tot vanmorgen zeven uur gestort van de regen. Zoals erg al bij jullie was het dus niet, gelukkig!
   Maar nu is alles weer lekker fris en groen en boven de duinen (ja, die kan ik ook zien bij helder weer) zie ik alleen maar blauw.
   Heerlijk weer voor de rest van de (werk)week.
   Groeten van Paula

   Verwijderen
 4. Dit is genieten op de eerste rang, Paula. En ja hier op de veluwe wel onweer en regen maar niet zo dat ik dacht oh zo erg hebben we het nog niet gehad. Ik hoop voor je dat je lantaarntjes met zonsondergang op deze manier nog veel mogen branden deze zomer.

  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker dat jullie zo buiten konden genieten. Ach en die vleren vind jij toch ook leuk. Lief minisetje ook. Wat kreeg jij als swapje?
  Groetjes, Nienke.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op je andere blog zag ik ze al eens voorbij komen; de ministrandstoeltjes. Ik vind ze super. Verkoop je deze ook??

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen