Volgers

dinsdag 18 maart 2014

Weer een knol.......

Een aantal maanden geleden volgde ik bij Bert Aarts een workshop waarbij ik onder meer een hobbelpaardje maakte. Daarna maakte ik nog een paardje, nu  met hangende pootjes (= staand) en afgelopen weekend heb ik er weer een gemaakt waarbij ik geprobeerd heb het beest er een beetje antiek te laten uitzien.
Ik schilderde 'm in schimmelkleur (dat zijn, onder ons gezegd en gezwegen heel veel kleurtjes door elkaar, tenminste, ik had dat nodig) , en maakte er echt poppenhaar op (piel, piel, piel,.... maar het zat!) 
Dit issem!! 

Trots!!

Zo langzamerhand heb ik een hele stoeterij! Ik begon met het Delprado-paardje dat ik indertijd een beetje op leukte, daarna het gele paardje, vervolgens het gevlekte en als laatste dus de schimmel.
Ik zie trouwens wel progressie; zo meteen wordt ik op mijn 58ste nog een paardenmeisje en maak zomaar het paard van Ankie na, ha ha ha!


Een aantal weken geleden had ik op MiniSonja's site gelezen dat er in onze Zweutse woonwinkel IKEA een klein lichtbakje te koop was met de schone naam SYNAS. (hoe verzinnen ze het toch altijd....)
Natuurlijk vond ik toen direct dat ik zonder SYNAS niet meer leven kon en schafte drie weken geleden dit - toch voor in huis onmisbare - showelement aan. De bak kreeg een plaatsje in de gang op een van de piano's,
Het jeukt in huize Doeven van de piano's en toetsachtigen!!!
Deze piano is eigenlijk van zoon die 'm even kwam stallen
jammer genoeg heeft hij geen jaartal genoemd dat bij de ophaaldag hoort, 
eigenlijk helemaal geen ophaaldag
en zo staat-ie al drie (!) jaar in de gang onder de trap
Wie willem hebben? Voor € 100 maggie weg
Echte RIPPEN. Moet wel gereviseerd worden!
Dit was Marktplaats, goedenavond! 
snoer handig weggewerkt achter de piano en de meubelstukjes die ik onlangs had gemaakt werden erin gezet. Stekker in het stopcontact en showen maar!! Natuurlijk werd paardje er zondag bijgezet en iedere keer als ik er langs liep kon ik mijn paardje zien. Een kinderachtig genoegen, ik weet het, ik heb het er al eens meer over gehad, maar zolang ik dat doe ga ik niet uit roven en stelen, dusse.....


En zo staat de lichtbak in de gang. Als ik vanuit de keuken naar
de kamer loop zie ik dus steeds dit.


Gisteren middag echter kwam ik uit mijn werk en zag dit:


Lichtbak uit!! 
Nu al stuk??? En hij is nog nieuw!!
Direct controleerde ik de stekker maar daar mankeerde zo op het oog niets aan. De handleiding had beloofd dat lampjes niet vervangen konden worden en dat daarvoor dan ook geen moeite gedaan hoefde te worden Kon dus ook niet.. Koortsachtig ging ik op zoek naar de aankoopbon. Lampje was nog maar drie weken oud en het kon toch niet dat ik de bon al had weg....ge........
"Nou, dan ga ik gewoon klagen en ga het hebben van mijn overtuigingskracht", besloot ik en was behoorlijk teleurgesteld.
's Avonds moest ik weg en kwam daarom pas laat mijn echtvriend weer tegen aan wie ik direct mijn beklag over mijn lichtbakje deed. 
"....en de schakelaar deed het ook niet?", informeerde hij vriendelijk.
"Uhhhhh, schakelaar????" Ik hoorde mezelf dom kijken.......  ondertussen was mijn P opgestaan en kwam twee seconden later terug: "Ziezo, gemaakt!"
De vrolijke showverlichting kwam mij vanuit de gang al tegemoet;  ik was stomweg vergeten dat er een schakelaar aan zit. Die hangt dus achter de piano......  nooit aan gedacht!!
Ik heb gehuild van het lachen, wij samen trouwens, rollend over de bank! Je bent blond of je bent het niet...... 

10 opmerkingen:

 1. Ja af en toe blond is niet erg hoor...maar wat een verhaal zeg. Was je ook blij met de glazen bak en dan....
  Volgens mij wordt jij hobbelpaarddeskundige.....tzt kan ik wel bij je komen voor een workshop. Leuk voor in mijn toyshop!
  groetjes helma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stupendo il acvallo a dondolo. Mi piace molto la scena nel conteniore trasparente.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Poehee, ik ook :D!! Ik lig hier in een deuk van de lach, ik ben namelijk gezegend met een beetje erg levendige fantasie en zie jullie zó voor me, met niet-begrijpende blikken en al ;)! Dit keer geen grotemannenwoorden, maar verbaasdedameswoorden, zo van "schakelaar"???? LOL hihihi, prachtig Paula!!
  Maar eh, waarvoor kwam ik hier ook alweer? O ja, paardjes. Nou, je laatste aanwinst is een echt raspaardje: hij (of is het een merrie, vanwege het poppenhaar ;)?) ziet er werkelijk prachtig uit, mijn complimenten. Wat een prima vondst, dat haar van een pop.
  Het lichtbakje heb ik nog nergens gespot, dus moet ik ook eens gaan Ikea-en. Daarvoor zal ik mijn dochter eens lief aankijken, want de mannen trappen daar niet meer in ;0.
  Bedankt voor de lol, deed me goed, effies lekker lachen op een avond met voetbal op tv......
  Groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, dat is geen knol maar een edel paardje! Uhhh, schakelaar? :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wordt een mooie verzameling zo. Ha ha, echt iets voor jou om niet naar de schakelaar te kijken. Ach, levert toch weer een mooi verhaal op toch? Je schimmel is echt gaaf geworden zo.
  Groetjes, Nienke.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Paula , that is really clever , that you make that yourself , i am amazed at you work , heel erg knap en mooi hoor .
  liefs van Frederica

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Had een poosje niet op je site gekeken..... ohohoh, wat maak jij toch een interessante en ook vreselijke dingen mee.... hoe overleef je zulke beroerde ervaringen....!!!!!
  Je paardjes met vlasse, ( ja hoor, je had gelijk, hoewel de pc een rood kronkeltje eronder zet) staartjes zijn erg knap gemaakt; ik bewonder je zeer.
  Over de lichtbak van Ikea had ik ook gelezen en ik op zoek: nou Ikea gaf aan dat men het product niet kende, dus ik zit zonder lichtbakje (met schakelaar), maar inmiddels heb ik me bij deze leegte neergelegd; ligt wel comfortabel, zo in het niets.... Een mens wil veel maar heeft maar zo weinig "nodig".
  Ik blijf je volgen, ook al zou je dat niet willen.
  (Ben je al helemaal zonder werk?? En.... bevalt het??)
  Succes met alles en lekker zo doorgaan met knutselen en schrijven, hoor!!
  Groet, Rya, Rotterdam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke lichtbak en hihi het bijbehorende verhaal!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig verhaal Paula, heerlijk om te lezen. Wat een woord 'schimmelkleur" !! Ik lag in elk geval helemaal in een deuk. Ga vooral zo door, met creatief zijn en af en toe wat zelfspot. Groetjes, Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahahaha, ik lach ook, erg hard. Had het zelf ook zo kunnen doen hoor. Dus ik lach je toe.

  BeantwoordenVerwijderen