Volgers

zaterdag 1 maart 2014

LED it glow....

Vanmorgen werd ik om half acht monter wakker en gleed als vanzelf, na de gebruikelijke ochtendrituelen als daar zijn: pillen, koffie, muesli en sap, achter de knutseltafel, nog gekleed in ochtendjas.
Gisteravond had ik hevige plannen gemaakt voor het maken van een huisorgeltje (1:12!!!) en was nu op zoek naar materialen, gereedschappen etc. daarvoor. Bij dit diepgaand onderzoek trok ik aan een gereedschapje in een kastje, en.... een lichtflits!! Het bleek een half gesloopte wenskaart te zijn met LED-lampjes; een contactje maakt dan dat de lampjes gaan branden bij opening.
Onmiddellijk schakelde ik over op plan B en ging kijken wat ik met die lampjes kon.
Mijn grote huis heeft een herfstoutfit (ja, ik weet het, ik ben een beetje vroeg..) en bij het inrichten daarvan had ik ook een sierhuisje gebruikt.
FLOP, lampjes erin, plakbandje en branden!!!! 

 Jahaaaa, maar zo gemakkelijk ging dat niet. Ik plakte het contactplaatje (op de foto rechtsonder) af met een stukje plakband (simpele ziel als ik ben dacht ik dat dat zo zou lukken)  stopte de lampjes in het huisje en zette het weer terug op zijn decoratieve plaats, namelijk de veranda van het grote huis.
Mezelf zette ik in positie op een krukje met de camera in de hand, stelde 'm in  en...net toen ik afdrukte gingen de lampjes weer uit....... grrrrr.

Na een keer of zes! dit proces doorlopen te hebben had ik uiteindelijk een foto met brandende lampjes. 
Toch enthousiast geworden door dit resultaat ging ik verder met de verbetering van het brand-proces: ik voegde meer plakband en een lucifer toe
en zie! het  brandde!!!
voor even.......

Iedere keer drukte ik de lucifer weer aan met de tien klavieren en  iedere keer ging het licht na het instellen van de camera weer uit. Uiteindelijk begreep ik dat die lampjes automatisch uitgaan na een seconde of vijf; ze zouden anders doorbranden. Voordat dat besef echter doorbrak had ik al een foto of 20 van een uit huisje gemaakt en had daarbij  hele-grote-mannen-woorden gebruikt.

Zo zie je maar: begrip is alles, en ontspannen nam ik daarna foto's waarbij ik eerst de camera instelde, opnieuw de lampjes aanpielde en daarna afdrukte.

 En toen had ik deze! 

Erg leuk en, om het nog leuker te maken, pakte ik ook nog even een LED-lampkaarsje en zette die  voor het 'vriendelijke-schijnsel-van-binnenuit' achter de voordeur en dus: 


 TAADAAAAAA!!!!!!!

Uiteindelijk ben ik hier de hele zaterdagochtend mee bezig geweest. 
Het gaat nergens over maar zo ben je  weer een dagdeel zoet. 
Het is nu 12.25 uur; ik ga me aankleden, ha ha ha ha

8 opmerkingen:

 1. In onze hobby gaat inderdaad veel tijd inzitten.Prachtig.
  groetjes doortje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, schitterend, Paula, zo zit ik ook zo vaak maf te doen (zeggen de mannen hier in huis dan, hè) :D LOL!! Toen ik Klaas Vaak wilde fotograferen in het donker op de overloop, terwijl hij door een (badkamer)deur keek, die op een kier stond: grote mannen woorden kwamen er in overvloed uit mijn mond.......hihihi! Soms is het heel simpel, maar zien we dat niet direct in onze creatieve buien!
  Maar.......je hebt wél een hele leuke blogpost geschreven op die manier én je bent heel zoet geweest op de zaterdagochtend (dat is dan mijn excuus, wat ik dan gebruik) ;)!
  Groetjes, Ilona
  PS Vergeet ik bijna te zeggen dat de lichtjes mooi brandden, zowel in het huisje als achter de voordeur!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha ha, Ben jij even zoet geweest, Maar het ziet er wel leuk uit. Weer een halve dag om. morgen dus orgelen?
  Groetjes, Nienke.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had al eerder vandaag gereageerd maar moest me aanmelden met google account en dat lukt niet...heb een nieuwe laptop en dacht probeer het even.
  met een glimlach heb ik je verhaal gelezen...zo herkenbaar....maar heerlijke momenten ondanks je hele grote mannen woorden. Je huisje is nu een lichtpuntje alvast voor de donkere herfstavonden.......ben benieuwd wat er zomers bij je valt te beleven op de veranda!
  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk om mee te leven met de lampjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk als je zo de tijd vergeet en dan zo'n geweldig resultaat te zien!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen