Volgers

zaterdag 6 april 2013

Amareetsia's

Vreselijk druk op het werk en met (paas)muziek maken overal! Fijn natuurlijk dat ik weer (bijna) volop meedraai in de grote-mensen-maatschappij maar het is toch redelijk vermoeiend. En, wat storend is: dit gaat ten koste van mijn knutseltijd!!!! (even voor de goede verstandhouding: ik ben blij dat ik nog werk heb hoor, zit nl. ook voor een gedeelte in de ww)
Zodoende zijn er allerlei knutsels blijven liggen die toch af moesten.
Bij deze een verslag.
Drie weken geleden ben ik wezen knutselen bij een vriendin. (Oke, het was knutso-middag maar wij waren de enigen......) Na een een dappere poging mijnerzijds om een rekje te plakken dat eigenlijk gesoldeerd moest worden (kan ik dus ECHT niet...) wilde ik de middag toch positief afsluiten en maakte een begin met een bloemetjes-ws; omdat eigenlijk hout mijn favoriet is kwam dit dus niet af..... maarrrrrr......de bloemetjes heb ik gisteren afgemaakt.

 Leuk he?

 En deze ook. Het lijkt wel een Anemoon maar dat is het niet.....

Op het maakplaatje zag ik te laat dat de bloeiwijze heel anders is dan ik in de bloempot heb geplaatst. De bloemen van het plantje zijn dus heel leuk maar het is een Amareetsia geworden (L.  Amareetsia Slootkantsia Gigantus m/v)
Jaren geleden werkte ik bij een schoolbegeleidingsdienst.
Allemaal hele hartelijk mensen maar een beetje stijf.
Een van hen jubileerde; voor dit doel zaten wij allemaal kringgewijs in de bibliotheek, emmer met meegebrachte bloemen in het midden en in afwachting van de jubilaris.
Een diepe stilte viel die een collega-psychologe trachtte op te vullen door naar de bloemennaam van een meegebrachte bos te vragen.
Paula, altijd bereid om antwoord te geven ook al weet ze het antwoord niet, antwoordde luid en duidelijk dat het hier ging om een bos Amareetsia's. 
Psychologe boog zich naar voren, pakte een blaadje van een bloem en zei zeer bedachtzaam: "O, zijn dat nou Amareetsia's..."
Muziekcollega viel met stoel en al achterover van het lachen...........

Twee weken geleden was mijn echtgenoot jarig en deze gebeurtenis viel in het weekend. Natuurlijk wilde ik ook knutselen; daar was het weekend voor, dus nog voor het bezoek kwam was ik als een wilde aan het zagen om toch maar iets op tafel te hebben (hoe gek kan je zijn...) 

 Het vroor die dag 6 graden en er stond een straffe oostenwind, gevoelstemperatuur min 15 graden, dus het bezoek vroeg zeer terecht of ik een arreslee aan het maken was, in verband met de kou.
 Ook mijn altoos geinteresseerde man wist zeker dat ik een verlate kerstslee knutselde.... maar nee, het was een chaise longue, op Egyptische leest geschoeid, stammend uit een zeer stoffige engelse periode.
Maar leuk om te maken!!! 


 
Hij past precies bij de gordijnen en het onlangs gemaakte stoeltje. Stofje is net iets anders maar de kleur is ton-sur-ton . Goed, ook gisteren af dus!!!! 
(Het tafeltje overigens hoort niet in deze kamer; dat hoort buiten, met plantjes, er komt dus nog een ander).

Vorige week was ik op een knutseldag, georganiseerd door een knutselvriendin. Samen met de knutselaars van die dag maakten wij een linnenkast, gefabriceerd uit een sigarenkistje, plus een extra ruimtewinner in de vorm van een linnen vakjeszak, een ontwerp van Wil van Minidesign.
 Met veel plezier heb ik gedurende die dag eraan gewerkt, en ook dit heb ik thuis afgemaakt.
Omdat ik niet zeker wist waar ik de kast ging plaatsen was alles nog mogelijk en ik heb 'm in wel drie kleuren geschilderd.
Uiteindelijk heb ik er deuren in gemaakt en bedacht wat ik wilde: n.l. als kast in de bijkeuken.

Hij stond er fantastisch, maar er was nog even een detail: na zeven (!) jaar lag er nog steeds geen vloerbedekking!!! Okee, dat heb ik toen maar even aangepakt; tegels gelegd, deur en raam erin geplakt en de verlichtingsdraad weggewerkt.

 Dweiltjes op het rekje

 Kast goed volgestouwd.... geweldig als voorraadkast,
 voor oude kranten, aardappels,
poetsmand, ramenlapspullen en verdere schoonmaakartikelen
Het linnen vakjeszakje is in gebruik als vuilniszakken-bewaarder en tevens als stoffer-en-blik-berger
 
En uiteindelijk, het werk dat ik vandaag gedaan heb: de vloer geplakt. Leuke tegels die gemakkelijk te dweilen zijn (ha ha ha)
Wat is dit toch een leuke hobby!!!! 
En opeens na jaren is iets zomaar af, 
alsof het al die tijd gewacht heeft
 op de juiste invulling.........!!!!!!

3 opmerkingen:

 1. Paula, wat ben jij ijverig geweest!
  Wat is het leuk geworden allemaal.
  Die kast, geweldig! Helemaal top.

  groetjes Nicolien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gossie Paula. Je bent gelijk aan vakantie toe. Prachtig allemaal. Vooral je sofa is gaaf. Helemaal top.
  Groetjes, Nienke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. You've been very busy! I like your chaise longue. The flowers are fantastic.
  Greetings, Faby

  BeantwoordenVerwijderen