Volgers

zaterdag 16 maart 2013

poppenhuisboekje

Via mijn forum kreeg ik gisteren deze link voor het maken van een poppenhuisboekje.http://openhouseminiatures.wordpress.com/2013/03/01/how-to-make-a-folding-dolls-house/
Het zag er zo schattig uit dat ik besloot om het direkt te maken en, daarnaast, het past heel goed in mijn speelgoedwinkeltje voor het OLMC-project.
Nou was dat helemaal nog niet zo gemakkelijk! Downloaden en uitprinten ging snel genoeg maar daarbij hoorden ook nog eens 35 foto's bij over het
in-elkaar-knutsel-plan.
Tsja, mijn compu staat in de keuken en mijn knutselkamer is daar een stuk lopen vandaan, en om nou vijfendertig keer heen en weer te lopen.......
(misschien een ideetje voor de komende olympische indoor-winterspelen? 
KNUTSEL-BIATLON)

Op gewoon papier heb ik daarom het boekje uitgeprint en aan de keukentafel met plakband in elkaar gezet, met behulp van de instructiefoto's. Zo, nu wist ik het. Dacht ik.......
Ik printte het boekje nu uit op mooi 160 grams papier, knipte en sneed heel zorgvuldig alle delen uit en begon met het in elkaar zetten. Voor mij stond het proefexemplaar dus dat moest goedkomen.
Blijkbaar kunnen de bladzijden op vele manier aan elkaar worden gemaakt en het staat nog leuk ook.......  dan zat ik weer te kijken en vond mezelf geniaal dat ik die variant ook weer had uitgevonden.......
Maar het was wel fout...... gelukkig gebruikte ik voor de verbindingen Leukosilk (je weet wel, dat pleisterspul waar je navels mee dichtplakt en dat zo geniepig aan je vingers blijft hangen....) en dat was dan redelijk gemakkelijk weer van het papier los te halen. Uiteindelijk had ik dit:

Zo ziet het er opgevouwen uit. Door de Leukosilk krult het boekje niet zo op maar blijft het redelijk plat liggen.

 en zo ziet het er opengevouwen uit. Het blijft goed staan doordat het gesteund wordt door vier muren


Nu nog even foto's van  meerdere kanten. Van een kant moesten ook nog de gordijnen worden opengeknipt en daarbij diende je uit te kijken dat je niet de verbinding onderaan doorknipte, maarrrr, dat is gelukt!!


De oplettende lezer ziet ongetwijfeld dat er poppetjes bij staan, terwijl het algemeen bekend is dat ik geen poppetjes in mijn huizen heb. Nou, dat is dus veranderd! Tegenwoordig heb ik Caco-poppetjes, die vind ik wel schattig en er tevens redelijk natuurlijk uitzien.
Het verlevendigt de foto's natuurlijk ook, evenals mijn foto-shoot; om de haverklap vallen die beesten om!!!!!! Heb je het net leuk neergezet, stoot je even en het is al weer gebeurd.............
Die papieren bootjes heeft een collega van mij gevouwen. Tijdens vergaderingen was ze steeds bezig haar eigen record te verbeteren w.b. grootte. Ik heb er een aantal gekregen voor mijn huis. Erg leuk in de kinderkamer dus, met een leuke herinnering erbij (collega werkt niet meer bij ons, helaas)

11 opmerkingen:

 1. Ha, er staat weer wat. Wat een gaaf boekje is dat geworden. Ja, die popjes. Vastplakken die handel met dat kneedspul.
  Groetjes, Nienke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is ie ontzetten leuk geworden Paula!
  Voor mij ben je bij voorbaat kampioen van de KNUTSEL-BIATLON !
  Lijkt me ook niet simpel om het in elkaar te frutten.

  Bedankt voor het doorgeven van de link!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is mooi geworden zeg, leuke site is dat he? Ik vind dat bootjes vouwen ook wel een idee voor tijdens de vergaderingen op mijn werk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Didn't your forum mention where this came from?

  All the instructions are here -

  http://openhouseminiatures.wordpress.com/2013/03/01/how-to-make-a-folding-dolls-house/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Well, yes, actually, I did that. In the first sentence is the word link. When you click that word, you can see where this little book came from and everyone knew!!!!!

   But this log is in Dutch of course!!
   I shall copy the whole link.
   Paula Doeven

   Verwijderen
 5. Mooi geworden Paula,

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Paula, wat een leuk boekje is dat geworden!
  En ik vind je popjes heel erg schattig. Vind alleen die foto dat ze om liggen....................helemaal op zijn Paula's! Hahahaha, boem en om.
  Leuk die kleine bootjes, ik kan ze niet eens in het groot.....oeps.

  Groetjes Nicolien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beautiful job and wonderful photos.

  Thank you for sharing,

  Happy thoughts,
  Petrina

  BeantwoordenVerwijderen