Volgers

maandag 6 mei 2013

lollystokjes

Ik ben dol op koken en ben lid van een kookclub. Elke maand krijgen we les van een ervaren kok en gezamenlijk maken we dan een heel menu met allemaal *** gerechten. Het is ook nog eens erg gezellig!!
Laatst maakten we een lolly van 'teen of 'tander (weet niet meer) en ik spoelde het lollystokje goed af met de bedoeling om het mee te nemen. Een knutselaar kan alles gebruiken, niewaar??
Toen ik vertelde waarom ik dat meenam kreeg ik direkt een heel zakje met stokjes mee voor knutselgebruik....geweldig!!! Toffe ronde stokjes met een doorsnee van 5 mm. en die kwamen gisteren heel goed van pas!

In de Dollshouse zag ik een werktekening van een hoekstoeltje staan, net zo-een als mijn oma vroeger had staan, een stoeltje met kraalsnoerdraaiwerk, zoals dat officieel heet. 
Ha, hoi! 
Draaibankje werd van stal gehaald en de lollystokjes. "Eitje", dacht Paula,: "alleen een kwestie van goed uitmeten........"
Ja, dat klopte: goed uitmeten was belangrijk, maar daarnaast, om al die kralen gelijk te krijgen....... motor van draaibank stond roodgloeiend!!!

Toen ik vier was ging ik voor het eerst naar de kleuterschool.
Mijn moeder bracht mij en er bleken meer nieuwe kinderen te zijn
die allemaal een priklap en een prikpen voor zich hadden liggen.
Ik kreeg dat ook, vergezeld van een papiertje met drie rechte streepjes erop; die moest ik netjes prikken. "Eitje", weet ik nog dat ik dacht: "Dat doe ik zo even".
Ja, mooi niet dus; dat viel heel erg tegen. Mijn gedachten waren blijkbaar volwassener dan mijn motoriek want de prikgaatjes zaten schots en scheef
(prik)pen op de neus.......

Okee, maar na anderhalf uur draaien had ik dit:

en dat werd na zorgvuldig zagen dit:

en na het vervangen van de voorste zittingsport (was 1 mm te lang...) verven en matten (in vertrouwen kan ik iedereen mededelen dat ik gigantisch heb zitten worstelen voordat ik dat matten weer doorhad) dit:

TARAAAAAAAAA!!!! 
Nanne, dank voor de stokjes!

8 opmerkingen:

 1. Ondanks (en dankzij....) het geworstel is het een prachtig stoeltje geworden, leuk om te lezen waar een kookclub al niet toe kan leiden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou Paula, ik dacht eigenlijk tot nu toe ook altijd, als ik eenmaal een draaibankje heb dan moet dit een eitje zijn! Ik houd het nog maar even voor me, want het blijkt toch moeilijker te zijn dan ik dacht, nadat ik jouw verhaal gelezen heb. Maar wel geweldig mooi geworden hoor!

  Groet, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Net als Thea dacht ik altijd, draaibankje, appeltje, eitje. Niet dus en des te knapper vind ik jou. Heel erg mooi gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow Paula, wat knap gemaakt.
  Hier mag je echt trots op zijn. Mijn draaibankje staat maar te staan. Ik denk dat ik daar deze zomer eens iets meer mee ga proberen te doen.
  Ook hier geen appeltje, eitje dus.
  groetjes, Krin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje Paula wat knap zulke gelijke "kralen". Een draaibankje lijkt me leuk maar denk dat het bij mij bij één poot zou blijven. En daar kan je geen stoel van maken.

  Groetjes, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat knap. Zo'n stoeltje had mijn oma ook. Heel leuk, maar het zit voor geen meter. Ik vind het weer een stukje vakwerk, Paula.
  Groetjes, Nienke.

  BeantwoordenVerwijderen