Volgers

vrijdag 6 januari 2017

foute kersttruiOp de weblog van mijn OLMC-clubgenote Helma (klik) zag ik een fantastisch mooi gebreide trui; dit patroon werd door 'Buttercupminiatures' in 24 Advent-afleveringen gepubliceerd, las ik. Helma breide elke dag een stukje en vlak voor kerst meldde zij dat de trui af was. En toen ik m af zag wist ik dat ik die trui ook wilde breien en heb toen vervolgens het patroon hiervan in 24 delen zitten kopiëren en plakken.
ANDERHALF UUR later was ik daarmee klaar en kon ik beginnen aan de klus.

Oudejaarsavond was het zover: met de leesbril op de neus en de Toppers op het netvlies en gehoorskanalen (geef mij maar Bach, maar ja, dat is niet echt brei-opzwepend....) breide ik mijn eerste kerstboompjes en ging daar, na een gehaaste slok champagne om twaalf uur, ("........ja ja, voor jou hetzelfde....") weer lustig mee door.
Nieuwjaarsdag was zeer rustig  hier in huis zodat ik aan mijn truiconto nog een mouw en een voorpand kon toevoegen: 'Three down, one to go' 
"Wat was ik toch goed", vond ik, en breide maandag met het grootste gemak de tweede mouw waardoor het aantal apart te breien panden op vier kwam en ik met de ronde pas kon beginnen. In gedachten had ik  het handwerkje maandagavond af; wat zou ik opscheppen op mijn weblog!!!!
 JÁÁÁÁÁ !!!!
"Hoogmoed komt voor de val, Doeven!" 
De vier trui-delen moesten van het patroon in een vaste volgorde, én allemaal in dezelfde brei-richting op één  pen gezet worden, te eindigen met de laatst gebreide mouw. En natuurlijk zaten de onderdelen heel anders op mijn pen omdat ik ervan overtuigd was dat je je niet aan de volgorde van patroonmevrouw hoefde te houden........
Op de foto, op het witte blaadje onder de trui-onderdelen staat de gewenste volgorde, maar de naakte waarheid zie je hier in rood gebreid; nummer 1 als achterste, vlak bij de knop van de breipen: onwrikbaar vast dus, nummer 4 met de averechtse kant op de pen en nummer 2 gewoon helemaal op een foute plaats. Nummer 3 stond weliswaar op een knoploze pen maar moest sowieso worden omgedraaid wilde het allemaal gaan kloppen.
Een HALVE MIDDAG  later vond ik mezelf schaterend terug op de bank: blond blijft blond!!!; het leek het radioprogramma van Willy Walden "Draaien  Maar" wel..... maar tegen de tijd dat ik aanstalten moest gaan maken om de piepers te gaan ontmantelen stonden de onderdelen uiteindelijk in de goed volgorde op één pen.  Daar had ik VIJF breipennen voor nodig gehad!!!
 Omdat ik de volgende dinsdagochtend naar mijn quiltclubje ging (waar je ook mag breien) zat ik 's morgens om kwart voor acht al vijf pennen van ieder 120 steken te door te jassen teneinde in clubtijd toch leuk met het inbreien van kerstboompjes te kunnen beginnen.
Nu had ik buiten de waard(e) van breicrack gerekend, die mij geduldig voordeed hoe ik de niet-gebruikte draad kon meebreien.
Zij deed mij dat heel goed voor maar, zoals gezegd, blond blijft blond en in twee-en-een-half uur deed ik  drie pennen met, zag ik thuis, daarin ook nog twee gevallen steken en drie draden die vóór- in plaats van achterlangs waren ingebreid. En maar lachen......
Thuisgekomen hing ik mijn jas op de kapstok en bree door tot het af was... dan maar foute techniek..... 
De dagen daarna had ik nodig om 10.000 draadjes af te hechten en de trui af te maken en vandaag:
6 januari
Driekoningen
Is -ie dus af. 


HO HO HO!!!!!
 TROTS!!!

7 opmerkingen:

 1. Hé OLMC clubgenoot, dat heb je even snel gefikst zeg en wat leuk dat je de boompjes groen hebt ingebreid.

  Ik houd me aanbevolen voor het patroon hoor, dit scheelt mij 1,5 uur zwoegen..... Het truitje moet eigenlijk wel een plekje krijgen in een van mijn Kerstprojectje.
  Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ook klaar, Paula.....leuk geworden!

  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Well Done! I can understand your pride in getting this tiny Christmas sweater finished, certainly a labor intensive project yet so worth it in the end! : D

  elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Paula, ik vind het heel moedig van je dat je door bent blijven gaan. Je truitje is leuk geworden.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig, heel mooi gemaakt Paula!

  BeantwoordenVerwijderen