Volgers

woensdag 14 december 2016

megalog

Omdat ik al twee weken geen logje heb geschreven (wat op zichzelf genomen niet heel lang is) maar in die twee weken een programma van wel vijf!! weken heb doorlopen, nu een megalog
De vorige week was wel HEEL druk bezet, met als hoogtepunt de woensdag.
De dag begon al vroeg met de nodige huishoudelijke taken die evenwel met de franse slag werden uitgevoerd want om half tien reeds was een bezoekje aan de mondhygieniste ingepland.
Ik was al behoorlijk laat en het flossen schoot er bij in. Jammer, maar omdat er nog geen jurisprudentie is over handsfree flossen deed ik dat onderweg, in de auto, al sturend. Dat is wel een uitdaging, moet ik je zeggen, want probeer dat maar eens.....je komt een hand tekort.
Echter...... ik kreeg een sticker van de poetsmevrouw en een nieuwe datum, en kon daarna naar afspraak nummer twee: een kalkoen en kerstverlichting ophalen bij vriendin Nienke die deze artikelen op de beurs voor mij gescoord had (wellicht ten overvloede: 1:12) Na heerlijke koffie aldaar was het alweer tijd voor afspraak nummer drie: repeteren voor de kerstavond met twee fluitistes en ook dat verliep soepel. De vierde activiteit vervolgens bestond uit boodschappen doen voor mijn echtgenoot die die avond een eenzame maaltijd moest verorberen vanwege mijn activiteit nummer vijf: de kookclub die ook net in deze hectische week de maandelijkse bijeenkomst bleek te hebben.
En tussendoor begon ik vast met het inpakken van poppenhuisinterieur (waarover later meer)
Goed, normale mensen doen een week over deze dag.......

Op zaterdag deed ik in Monnickendam, bij poppenhuiswinkel Avontuur in Miniatuur met vriendelijke gastvrouw Betty Slaats, de workshop 'dokterstas' van Wim van Soest.
Voor het echter zover was dat ik me bij het groepje kon voegen, greep Provinciale Staten van Noord Holland in en sloot, ongeveer vijf(!!) kilometer vóór Monnickendam een cruciaal kruispunt af en werd ik via Purmerend omgeleid naar de plaats van bestemming. 25 lange kilometers later had ik half Purmerend gezien en de gehele Purmerpolder doorgeploegd voordat ik in Monnickendam was. Drie kwartier later dan de bedoeling was.
De blik verruimen voordat je met mini in de weer gaat....ook een visie..... voortaan bepaal ik dat zelf!!

en dit issem geworden


Maar voor het zover was moest er weer een hele hoop gerekend en gemeten worden; de millimeters vlogen wederom om je oren. 
Maar eerlijk is eerlijk: Wim liet ons ook de vrije hand; op een gegeven moment mochten wij "ongeveer 2,5 millimeter" aftekenen. Geweldig!
Verder werden wij regelmatig gewaarschuwd tegen 'Belgisch plakken', d.i. aan dezelfde kant plakken als je de markering hebt aangebracht. Ikzelf neigde zelfs naar  Frans plakken: aan beide zijden markering aanbrengen en het geheel boven én onder afplakken. Het is gewoon een wonder dat ie nog zo geworden is......

Op de onderste foto kun je de tweedimensionale tas zien, maar tijdens het nemen van de bovenste foto had ik nog geen idee hoe dit nu een tas moest worden... maar alles kwam goed. Dus.
De thuisreis had ik zelf wat gestroomlijnd qua kilometers, maar van het bekijken van enig natuurschoon bleek geen sprake; het was bloedmistig en zo stond ik dus een uur in de file.

En toen de volgende uitdaging: ik was gevraagd om een poppenhuis in kerststijl tijdelijk tentoon te stellen in de etalage van chocolaterie de Cacaoboom in Zaandijk. Leuk natuurlijk, maar dat poppenhuis moet ook ingepakt worden, en iedereen die wel eens verhuisd is weet wat er dan gebeurt ...........
Ik gun jullie even een blik op de HO-PE-LO-ZE puinhoop die toen ontstond:
dit
en een pas half leeggeruimd huis.
Maar uiteindelijk, na veel vastplakken en daarna inpakken in sigarendoosjes en/of de onvolprezen Albert Heijn-krat kwam ik uiteindelijk gisterochtend aan en meldde mij met poppenhuis en -meubeltjes onder de arm (NOT! met hulp van mijn onvolprezen echtgenoot want huis loeizwaar) bij de winkel. Mét kalkoen en kerstverlichting.
Daar bouwde ik in vier uur weer op wat ik in twee dagen had ingepakt en vastgeplakt. (dat laatste was een goede tijdsinvestering; er valt nu niet zo snel meer iets om en inpakken kan nu veel sneller)

En uiteindelijk stond-ie,(kalkoen op de keukentafel en de verlichting in de boom) waarbij ik helaas moet opmerken dat de leukste spulletjes niet in de bijkeuken staan; ik was een verhuiskist vergeten! Nou ja, misschien komt dat er nog in, als ik de volgende keer even langs ga.
Hoewel dat natuurlijk bijzonder gevaarlijk is: ze hebben daar veel chocola en andere lekkere dingen namelijk!!!!!!
Over drie weken kom ik 'm weer halen, en iedereen die in de buurt van Zaandijk woont nodig ik van harte uit om, ergens in de komende weken, even te gaan kijken. 
En, als je daar toch bent, misschien een kopje koffie te drinken, met een chocolaatje!
Lagedijk 142
Zaandijk 
(het is op loopafstand van de Zaanse Schans!!)
(Leuk kerstuitje?)

4 opmerkingen:

 1. You were certainly VERY BUSY! I am out of breath even as I am reading this post- how did you manage to get it all done?
  I think that your leather bag is Adorable, and what a treat it must have felt like to be able to take a break and put it all together!
  Your dollhouse in the window is charming and will no doubt stop a lot of traffic, especially those not flossing their teeth on the way to the dentist's office! :D

  elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De ws van Wim is een hele mooie tas geworden, al moest je er heel veel voor om rijden. En je verhaal?? Ach wat moet ik zeggen, geweldig weer om zo'n mega blog van je te lezen. Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, jij "ploegt" polders door, Paula, maar nadat ik de stoute schoenen had aangetrokken, heb ik jouw megalog ook door "geploegd" ;)! Maar het was me een waar genoegen om weer over al je (mini)avonturen te lezen, zoals altijd overigens :D! Ik zie het voor me, zoals jij van de ene afspraak naar de andere "vliegt", flossend en wel achter het stuur, hahahaha, wat zal dat een prachtig gezicht zijn geweest voor je medeweggebruikers :D!
  En wat een pracht workshoppie heb je gedaan bij Wim van Soest, je tas is schitterend geworden. Ondanks je twijfels of het na de eerste foto nog wel een tas zou worden, het is je goed gelukt.
  Leuk je huis in de etalage van een chocolaterie, het staat daar erg mooi, iedereen kan het zo mooi zien. Jammer, dat ik zo ver weg woon, anders kwam ik zeker kijken, maar dan niet binnen.......met al dat lekkers binnen handbereik, hihihi!
  Het was een genot om je megalog te lezen, hoor.
  Hartelijke groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent lekker bezig geweest Paula! Vertragingen in het verkeer zijn zo vervelend en het lijkt steeds erger te worden. En als het dan ook nog zo mistig is of er wordt iets afgesloten, dan ben je veel langer onderweg dan gepland. Maar foei toch Paula, flossen achter het stuur....!
  Mooie tas hebben jullie gemaakt. Leuk is dat als het uiteindelijk als een soort origami tot een tas gevouwen wordt.
  Wat een mega klus om je huis tijdelijk te verhuizen! Maar wel erg leuk dat het huis nu staat te pronken in de etalage en dat zo veel mensen er nu van kunnen genieten. Wie weet inspireert het mensen tot het maken van hun eigen poppenhuis. Je zou eigenlijk een klein gastenboekje moeten neerleggen bij het huis zodat mensen een reactie kunnen achterlaten. Hoewel, dat is wellicht een beetje lastig in een winkel.

  BeantwoordenVerwijderen