Volgers

zondag 20 november 2016

Nummer 100!!!

Van de week zag ik dat de 100ste volger zich had aangemeld. 
WELCOME!
 
Verder is dit ook mijn 100ste berichtje op mijn weblog, en dat na anderhalve maand......
Jahaa, vrije tijd is hard werken, heb ik nu wel gemerkt, huis verkopen,(nee, niet het mijne), veel orgelspelen, workshop geven, jarig (vlag zie boven) schilders ontvangen en van koffie etc voorzien, lezing-met-powerpoint voorbereiden en houden, én foto's hiervoor maken. Ieder hoofdstuk werd namelijk geïllustreerd met rode-draad-foto's van  mijn ladenkast.

Deze foto hoorde bij het onderdeel "werk"
(de lezing ging namelijk over mezelf) 

Nu heb ik, daar heb ik al eens meer over geschreven, bij de webwinkel van de XENOS een opvouwbaar fotostudiootje, compleet met lampjes gekocht, ideaal om dit soort foto's te maken. Schilders waren hier thuis aan de gang, (letterlijk en figuurlijk, ha ha ha)  ik kon toch niets in het huishouden doen (wat jammer nou,,,gna gna gna) dus besloot ik mijn fotoshoot in de eetkamer uit te voeren, zijnde een redelijk neutrale plek, op de opslag van gang-artikelen na dan.
Een dingetje echter was dat er geen gebruiksaanwijzing was meegeleverd. Ik probeerde mijn studiootje op te zetten  maar kwam er alras achter dat deze evenveel opzetvariëteiten had als een ouderwetse strandstoel!!
Hier de fotoreportage vóór de eigenlijke fotoshoot. 


En deze foto was dus, geflankeerd door rekwisieten, het eindresultaat.
Daarna kwam het echte werk.......

Kijk, de XENOS houdt rekening met mijn vrije tijd en voorkomt op deze manier dat ik uit verveling ga lopen jatten in hun winkel. Invoelend van de XENOS en het mes snijdt zo aan twee kanten!

Nou, eentje dan nog!
(gezin)
O ja, en dan deze nog, symbolisch in deze tijd van het jaar: onze familievermomming sinds jaar en dag, van Zwarte Piet. "Als jij alles donker ziet ben jij het zelf ook" (redenering van lik-me-vessie maar....geen speld tussen te krijgen)
 Floor en Jan Jaap toen ze resp. 8 en 5 jaar oud waren
okee, niet charmant maar wel erg gezellig in huize Doeven

PS: Zwartepiet-activisten: jullie mogen dit idee leasen!!!!

7 opmerkingen:

 1. Paula, gefeliciteerd met je 100 berichten en volgers. Ik zou zeggen, ga zo door.
  Geniet altijd van je blogjes met een knipoog!
  Je kast blijft geweldig met al die lades. En misschien weer een nieuwe hobby erbij; Profifotografie?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd, Paula met je 100e volger én blogje, wát een mijlpaal :)!! Ik heb weer genoten van het lezen van jouw blog, het is ook altijd wat bij jou......
  Om je te bescheuren: dat fotostudiootje opzetten! In gedachten zie ik jou dan ook bezig en maar denken, als ik nou eens zó, nee, toch maar zó.....etc :D!! Troost je, ik heb namelijk jaren geleden er ook eentje bij Xenos gekocht. Het kostte mij ook genoeg tijd om het uit te dokteren, maar het is uiteindelijk gelukt en het went vanzelf, hahaha ;)!
  Leuk, die foto's van jullie :D! En je understatement wat betreft Sint en Piet: ach ja, iedereen zijn/haar idee. Persoonlijk vind ik het een heeerlijke traditie en dat is/blijft voor mij zo! Het hoort bij onze Nederlandse cultuur, toch?
  Ik ben blij te lezen dat je met alle vrije tijd die je nu hebt gekregen nog steeds raad weet ;). Houden zo!!
  Fijne avond/week gewenst. Groetjes, Ilona
  PS Ik vond het reuzegezellig om je te zien/spreken op de beurs in Ulft, erg leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het enige dat telde was dat je geen make-up of hoefde.... Ik vind de zwartgemaakte Piet een traditie! Niets met slavernij maar gewoon.... het hoort zo, en alles valt of staat met respect....dat is de essentie volgens mij.
   Groeten van Paula

   Verwijderen
  2. Nee, dát is waar :D!!! Helemaal goed verwoord, Paula ;)!!
   Groetjes, Ilona

   Verwijderen
 3. Felicidades por sus 100 seguidores y sus cien entradas. Su nuevo estudio de fotografía es genial , te saldrán unas fotos maravillosas. Su mueble de cajones es fantástico. Se ve en las fotos la diversión, feliz semana:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd Paula, 100 berichten en volgers. Viel dat toevallig samen? ....... Blijven bloggen hoor. Ik lees altijd met veel plezier jouw verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen