Volgers

zaterdag 1 oktober 2016

Hij is af!

Inderdaad, het werd een kast met twintig laatjes. (Ik heb eerst nog even nagekeken of het laadjes moest zijn maar nee, dat is niet goed; meervoud van lade is ladetjes. 'Het ken te gek ook....' ha ha )
Een aantal hadden het ook al goed gezien, dank voor het raden. En nee Ilona, geen kleine sigarendoosjes dus, ha ha ha
En nu issie af, heerlijk aan gewerkt! Maar wat een titanenklus zeg, dat is nog eens iets anders dan een kastje van lucifersdoosjes, zoals ik vroeger als kind maakte.


Een half pak schuurpapier was nodig om de laatjes passend te maken. Voorts zijn ze allemaal genummerd, want hoe eenvormig ook, de ene eenvormigheid is blijkbaar de andere niet: 1.1 past niet in 4.5 bijvoorbeeld, terwijl 4.2 alleen achterstevoren paste (?????).
En nu sta ik een beetje in dubio: zal ik 'm schilderen, zoals ik van plan was, of alleen lakken? De verschillende ladefrontjes zijn namelijk wel erg mooi van kleur, zo samen.
Nou ja, ik denk er nog even over....en ondertussen zit ik heel trots te wezen op dit stukje (voor mij) hogeschoolwerk!


en dit issem: de enige echte 
ALKO kast
(alle laatjes kunnen open)

PS: Last time I posted I forgot to welcome my new follower: welcome Elizabeth!

4 opmerkingen:

 1. Hallo Paula! Nou, jij kunt met recht apetrots zijn op deze prachtige kast mét laatjes, jawel, het woord 'laatjes' is goed geschreven, hihihi! Ja, dat van die sigarenkistjes....ik dacht écht dat je die ging maken, hoor ;). Tja, je weet nooit wat mensen allemaal in hun hoofd hebben om in het miniatuur te gaan maken!!
  Maar.....schilderen???!!! Aah, néé toch, ik vind net, zoals jezelf ook al schrijft, dat het hout zo mooi van nerf is en al die verschillende 'kleuren' van voorkanten van de laatjes maken het kastje juist zo mooi levendig. Als je er verf op zet is dat allemaal weg, zonde toch? Enfin, denk er zelf maar lekker over na. Persoonlijk vind ik hem gelakt het mooist, maar ieder zijn eigen smaak.
  Mochten de laatjes nog een beetje 'knellen', gebruik dan een waxinelichtje, houd het schuin op de 'schuivende' delen van de laatjes en ze lopen als een zonnetje je kastje in :D! Deze tip ken je vast wel, maar het is goed bedoeld.
  Heel fijn weekend gewenst.
  Lieve groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig gemaakt, Paula! niet schilderen hoor, Aflakken of misschien in de blanke was zetten?( dan blijft lekker antiek achtig)
  Groetjes Helma

  Ps even uit proberen op een rest stukje sigarenhout.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige kast, jammer om te schilderen denk ik. Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig Paula geen idee gehad wat het moest worden.
  Maar niet schilderen, dat is hartstikke zonde, daar is ie te mooi voor geworden.
  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen