Volgers

zondag 29 mei 2016

...en alweer.....

En gisteren was het tijd voor alweer een workshop van Wim van Soest en ook deze werd gegeven bij Avontuur in Miniatuur in Monnickendam. De workshop schandalen!

Hijgend kwam ik daar (te laat!) aan maar werd direct van koffie voorzien (en taart, maar ik dacht dat dat niet voor mij was.....) en werd tevens gerustgesteld dat het nog niet echt begonnen was. Fijne mensen daar!

Even later echter begonnen we wel en legde Wim als eerste uit welk materiaal waarvoor was. En er was veel, heel veel,..... met een werktekening, leer in vier diktes, echte gepsjes (zie foto) en een mal. En zo...
Natuurlijk rolde het wel aardig want Wim heeft al veel ervaring met het geven van workshops, maar op de een of andere manier had ik mijn blonde dag en moest aan mij alles TWEE maal uitgelegd worden; al dan niet voorzien van echte praktijkvoorbeelden van de meester zelf. Ook vlogen de millimeters om mijn oren...: "Vijf  uit de flank en drie omhoog, weer drie naar beneden en twee-en-een-half naar buiten......." of woorden(millimeters) van gelijke strekking. Maar als door een wonder (en Wims ingrijpen) kwam het allemaal goed.

Ziehier:
De slippers, links op de foto (daar  begonnen we mee; toen leek het allemaal nog gemakkelijk...ha ha) doen mij denken aan de sandalen die ik vroeger had. Je weet wel, van die sandalen waar je zo heerlijk mee kon "ravotten" (wie weet nu eigenlijk wat je precies moet doen om aan die omschrijving te voldoen? is dat wild spelen, of is dat zonder overleg spelen, of..... etc.....) Die waren van het merk FUT, in Belgie TUF. Alleen hadden die dan een bandje achter de hiel langs, net als de sandalen rechts.
En op de foto is te zien dat ik die al heb aangehad, bij het "ravotten"; de rechterneus is gelijk al beschadigd.....
"Ik ben ook niets nut", zoals mijn moeder vroeger zou zeggen , maar ik vind ze geweldig, juist met die beschadiging..
Het was weer een leuke workshop met een enig resultaat.
Gaaf!! 
PS: en nu de dokterstas... 

2 opmerkingen:

  1. Maar goed dat je toch nog even op adem mocht komen met taart en koffie na je verlate aankomst, Paula, anders waren die miniscule stukjes leer nog weggewaaid ook vóór dat je wat had kunnen doen LOL :)! De sandalen en slippers zijn een leuk resultaat van deze workshop!
    Fijne week gewenst. Groetjes, Ilona

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk... en waar is nu je nieuwe pianotoetsenlopertje?? (hoe werkt dat ook al weer bij Scrabble??) Ik dacht echt dat ik dat hier te zien zou krijgen. Nou ja, dan niet!! Ook al niet zo erg. Leuke sandaaltjes; kun je ze zelf aan?? Zal wel niet, maar in een pph in een schoenendoos hebben ze in iedere geval nut.

    BeantwoordenVerwijderen