Volgers

donderdag 24 maart 2016

Ziek zijn en hoe het weer goed komt

..... en toen werd ik eind januari zieker en zieker; griep, koorts, hevige astma-aanval die leidde tot longontsteking, longarts, spoedopname in het ziekenhuis alwaar vijf dagen all inclusive, zuurstof en medicijnen. VEEL medicijnen! Vooral die, die met een 'p' beginnen.
Toen ik daar werd losgelaten kon ik geen trap meer op, geen deuk meer in een pakje boter slaan en niet meer huishouden. Nu was dat laatste niet zo erg want daar ben ik normaal ook niet zo van maar het valt toch tegen als je dat kopje niet meer even snel in de vaatwasser kan zetten.....
Inmiddels ben ik vijf weken thuis en kan alweer 100 meter wandelen en naar twee (!) winkels, maar daarna gaan mijn ogen zich voortijdig kruisen en moet ik heel snel naar huis. En naar bed.
Als je normaal aan het werk bent verlang je daar wel eens naar; heerlijk een dagje in bed, maar geloof me, het gaat vervelen!
De eerste tijd hoef ik nog niet aan werk te denken en ben fors in training om weer wat meer conditie te krijgen.

Wat ook heel naar is, is dat ik voorlopig even niet met hout kan werken, mijn lust en mijn leven!
Mijn longen hebben tijd nodig om te herstellen en daar past geen houtstof bij.......
OEWAP, OEWAP, OEWAP, OEWAAAAAAP


Maarrrrr, als ergens een deur dichtgaat, gaat er ergens anders een raam open.
Ik heb tijdelijk een nieuwe hobby, nl. Barbiekleertjes maken. Voorts viel gisteren mijn oog op de nieuwe webwinkel van de Xenos en in het bijzonder op de draagbare fotostudio die ze daar te koop hadden staan. Die was voor mij, dat snap je!

Al dat moois kwam vanmiddag al aan en gelijk ben ik aan de slag gegaan met Woedie in bed als illustratie van mijn ziek-zijn. Sinaasappeltje ernaast en Pleegzuster Bloedwijn als versterkend middel.. 
Goed dus voor het voorspoedig herstel. Tevens is dit geheel de eerste stap op weg naar 

 'De Betere Fotograaf' 
certificaat op aanvraag

Heel leuk om te doen met die lampjes en zo, en wie weet komt er ook nog wel eens een 'Barbie- met- leuke- kleertjes' op mijn blog. 

Maar eerst maar eens alle huizen goed fotograferen!!
Latej!

6 opmerkingen:

 1. Och gut, Paula, ik had jouw blog en jouw heerlijke gevoel voor humor al 'n poos gemist, maar ik dacht: ze is vast erg druk....
  Maar hemeltjelief, jij bent eens effies ziek (geweest), zeg!! Ik hoop echt dat je je gauw weer beter zult voelen, meer conditie zult krijgen.
  Ja, die draagbare fotostudio van Xenos, dat is een geweldig ding (heb 'm ook) en dit ding zal jou de prachtigste foto's kunnen laten maken van jouw mini's. Kan niet wachten om weer eens wat van jouw miniaturen te zien. Als eerste is Woedie bovendien een schitterende mannequin, maar ligt die er nu, net als jij, nog wat slapjes bij ;)!
  Nou, neem goed je pillen, sinaasappeltjes en ik toost samen met jou met een glaasje Pleegzuster Bloedwijn (voor mij jeugdsentiment, mijn moeder zwoor erbij ;O) op een betere gezondheid! En eh, kunnen we alsjeblieft alvast wat nieuwe Barbie voorjaarsmode zien :)??
  Ik wens je ondanks alles toch goede en fijne Paasdagen, gauw weer opknappen, hoor!
  Groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Paula! Nou zeg, je doet niets maar half! Dat was vast schrikken. Kun je ook laten zien wat dat is die draagbare fotostudio, ik heb hier geen Xenos bij de hand om even te gaan kijken en ik ben best nieuwsgierig hoe dat eruit ziet, wellicht kan ik hier ook zoiets vinden...

  Hopelijk gaat het nu allemaal vooruit, vooral niet te veel doen want dan duurt het nog langer! Quilten is ook een leuke manier om lekker bezig te zijn zonder dat het veel energie kost!

  En Woedie, die ligt er wel heel zielig te wezen met de hand op het voorhoofd...

  Beterschap gewenst en dat je maar gauw weer met hout aan de slag kunt!

  Groetjes, Idske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig is je gevoel voor humor niet in het ziekenhuis achtergebleven. Doe rustig aan( waarschijnlijk kan je niet anders;-) Hoop dat je er weer snel helemaal bovenop bent en lekker kan doen wat je wilt.
  Voor nu proost op de pleegzusterbloedwijn!

  Lieve groet, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Paula, ondanks het ziek zijn toch een leuke post van je.Ja even geen hout is niets voor jou, maar die nieuwe hobby is ook niet verkeerd.
  Nog veel sterkte en beterschap en dat je maar heel snel lekker opknapt en weer je eigen ding kan doen.
  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja , jammer van het hout maar je gezondheid gaat nu even voor...
  Het lenteweer komt er aan met veel zonneschijn...hopelijk laten de pollen je even met rust. je humor laat je nu ook niet in de steek. Beterschap!

  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo Meisje, dat is geen halve maatregel. Ik denk dat het de hoogste tijd werd; je had een stevig lesje te leren; nam jezelf veel te weinig in acht. Ik hoop dat je je
  inmiddels beter voelt en dat je meer "asem" hebt. Heel verstandig om minstens tot september niet te werken; hou jij je maar sjakies en laat de boeren maar dorsen, of whatever de muziekmensjes zoal doen om brood op de plank te krijgen. Het is jammer van je "houtcursus", maar dat komt wel weer (of niet en dan is er nog geen man overboord; je verzuipt niet zo snel in een spugie.
  Ik had niet eerder tijd om te reageren; was heel druk met het nieuwe kerkeblad. Veel meer werk dan ik verwachtte... maar het blijft leuk; ja met een rode pen door andermans teksten gaan.... meliefie wat wil je nog meer.
  Dag Paula, hou je haaks. Gr. R.

  BeantwoordenVerwijderen