Volgers

woensdag 2 september 2015

Stoelenproject deel 2

Er waren vragen over het uitblijven van het stoelenprojectvervolg (dat is scoren bij 3 x woordwaarde!) 
Bij deze dus een vervolglogje.

Afgelopen weekend kreeg ik de huiskamer-P&M toegestuurd met daarin de werkbeschrijving van het Hollandse rooksetje uit de 40-er jaren.
Toen ik het plaatje daarvan zag moest ik direct aan mijn tante Marie denken. Ik weet niet goed of zij dergelijke meubels had, (ik kwam er bijna nooit, zus van mijn opa) maar dat zal dan wel....anders denk je daar niet aan, toch?
Direct begonnen er al weer bouwplannen te borrelen en vanmorgen heb ik het eerste rookstoeltje afgemaakt. Het setje bestaat uit twee stoeltjes en een tafeltje; de rest volgt dus nog.


Verder maakte ik vorige week een stoeltje af waar ik in 2009 mee begonnen was.......daar is lang over nagedacht, ha ha ha. Jarenlang heeft het gestaan met slechts 'n beklede buitenzijde en vorige week pas plakte ik daar dus eindelijk een (hartjes)stofje in. Een heel andere stijl; tegenwoordig maak ik dit soort stoelen heel anders maar deze is toch wel aardig geworden.


Tot zover. Nog drie frames te gaan!!   
(het werk roept alweer maar ik ga gestaag door !!!)

3 opmerkingen:

 1. Paula ik ben weg van je rookstoel. Die is zoooooooo leuk. Mijn ouders hadden ook nog van deze stoelen gehad. Jeugdsentiment.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij heb jij een "stoelentic". De een na de ander, allemaal even leuk, verschijnen op je blog.
  Je rookstoel past perfect in de kamer en de blauwe stoel oogt zo vrolijk!

  Groetjes, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat rookstoeltje is prachtig, Paula e ja ik denk dan aan mijn opa en oma van vaders kant. Zoiets moet bij mij in het Apeldoornshuuske wat ik in 40/50 jaren stijl wil inrichten.

  BeantwoordenVerwijderen