Volgers

woensdag 16 september 2015

Open monumentendag

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de jaarlijkse Open Monumentendag; een dag waarop veel monumenten hun deuren openstellen voor het publiek. Dit jaar was er aan dit evenement een sub-thema gekoppeld: 'Kunst en Ambacht' en in dat kader werd ik gevraagd om een poppenhuis tentoon te stellen.
Natuurlijk zei ik ja want ik vind het erg leuk om te laten zien wat ik gemaakt heb.
(toch ga ik die cursus "nee, zeggen" nog eens overdoen.......... want.........)
  
  Kijk, daar staat-ie, mijn poppenhuis uit 2006, in de Doopsgezinde kerk uit 1690

Een week lang werkte ik hard  om de ontbrekende latjes, deurkrukken en verf aan te brengen ( ja, dat zijn toch de minder populaire dingen bij het maken van een pph) en daarna had ik nog een hele dag nodig om alles in te pakken.
Ik had evenwel A) een goed systeem: foto's van elke kamer en een sigarendoosje per ruimte,  B) een geweldige 'inrichthulp' die zich nauwgezet van haar taak heeft gekweten; wat een inzet!!
En verder: C) de grotere meubels zaten in de dozen links op de foto en een aantal kasten, waaronder de boekenkast in de woonkamer, plakte ik gewoon af zodat die niet steeds ingericht hoefden te worden.

Tsja, en toen dit gevaarte eerst naar beneden, en daarna in de auto...........


 Gelukkig dat mijn P. en ik zo op elkaar ingespeeld zijn, ha ha ha! Dit verliep allemaal in goed harmonie uiteindelijk, en de terugreis ging tien keer gemakkelijker dan de heenreis.
Twee lampjes, twee vloertegeltjes en een aantal dakpannen overleefden de reis niet, de reden waarom pph nu op mijn werktafel staat voor een servicebeurt. Nou ja, dan is dat ook maar weer eens gebeurd, evenals het goed uitstoffen van het geheel.
En verder: ik  geef hier een aantal opmerkingen weer, gemaakt tijdens de tentoonstellingsdag, die heel gemakkelijk in de top 10 van poppenhuiscliche's kunnen worden opgenomen:
       1* Wat klein allemaal!
       2 Hier zou ik geen geduld voor hebben
       3 Dit is voor grote mensen die vroeger niet genoeg gespeeld hebben
       4 "Hoe lang heeft u hier nu over gedaan?"
       5 "Heeft uw man u ECHT niet geholpen?ook niet bij het electra?"
             (deze opmerking deed mijn feministische hart geen goed grrrrr)
Maar de meeste mensen waren oprecht enthousiast en kwamen niet uitgekeken op de details, heel erg leuk en vleiend voor mij!

 Gelukkig heeft mijn man mij geholpen ja, en wel bij deze giga-verhuizing. Dank je wel!!

 HET WAS ERG LEUK!!!!

8 opmerkingen:

 1. Te ha quedado una casa preciosa, muy dulce y armoniosa. Los comentarios como dices , son los habituales que se escuchan, pero al final queda la satisfacción de un trabajo fantástico y el tuyo lo es. Feliz día:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om het tentoontestellen en ja wat een werk heb je er ineens van want ja je poppenhuishart gaat kloppen en het moet toch toonbaar zijn. Volgende keer toch ja of toch nee?
  groetjes helma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha ha, geweldig, die opmerkingen. Afijn, hij is nu weer netjes toch? Doen de lampjes het al weer? See joe.
  Groetjes, Nienke.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Paula, wat leuk en wat een werk om het huis nog een keer langs te lopen omdat je het toch in zijn mooiste staat wil tentoonstellen. Erg leuk!
  groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ben je toch een pronte vrouw: "Neen, mijn man heeft me NIET geholpen, zelfs niet met de elektriciteit!". Eerlijk....iIk zou wat blij zijn met een vent die voor mij de elektra deed.... ben ik niet goed in. Overigens is het natuurlijk hartstikke leuk om tentoon te stellen. Niets leuker dan mensen die met aandacht en bewondering kijken naar wat je hebt gemaakt. En wees er terecht trots op!!! Het IS toch ook prachtig wat we maken (en leuk!).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is weer een heerlijk Paula verhaal. Leuk te lezen dat jij en hoe jij deze tentoonstelling bent door gekomen.
  Ik ben ook benieuwd of er een volgende keer komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lekker genieten weer van je verhaal Paula, die cursus nee zeggen...die kan komen, maar of jij het leert ;-)
  Een heel mooi huis en wat een hulp heb je gehad.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen