Volgers

vrijdag 23 januari 2015

eendje

Niet eentje, maar 75 blogs heb ik geplaatst!

En verder, daar gaat de titel dus eigenlijk over, heb ik een fietseendje gemaakt.
Deze keer heb ik het helemaal zelf bedacht, (stuurtechniek van paardje zie onder) de werktekening gemaakt en uitgevoerd. In vertrouwen kan ik mededelen dat het vanaf een bestaande werktekening veeeeeel gemakkelijker werken is.
 Eendje is 4,5 cm hoog en 4 cm breed.
Maarrrrr.. het is misschien gemakkelijk om van een werktekening te werken, het is wel veel leuker om het zelf uit te vinden.
 APETROTS!!!

12 opmerkingen:

 1. Er is maar 1 woord nodig: prachtig!

  En gefeliciteerd met 75 blogs!!!

  Groetjes, Idske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je 75 blogs, Paula.
  Je hebt het eendje prachtig bedacht, getekend en gemaakt.

  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi trapeendje en gefeliciteerd met je 75 blogverhalen met foto's altijd leuk om te bekijken!
  fijne dag, groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met je mijlpaal van 75 blogjes in blogland, Paula, daar nemen we 'r eent(d)je op :D LOL!! Jij bent me d'r eentje en jouw trapeendje is er ook eentje. Het is erg leuk geworden en goed gelukt, daar mag je zeker apetrots op zijn!! Maar pas op dat je niet trapt op je trapeendje en als ik nu toch bezig ben met al die beestennaampjes, dan kan ik nog wel eventjes bezig blijven, maar......zal 't niet doen, hoor ;)!
  Groeten vanuit mijn knusse kippenhok, alwaar het lawaai inmiddels oorverdovend is geworden met al die haan en broedse hennetjes ;)!
  Fijn weekend gewenst, Paula. Groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met beide mijlpalen! Het werken naar een tekening is vaak al niet eens makkelijk, laat staan dat je de tekening dan ook nog zelf moet maken... Je hebt een grote stap gemaakt en daar mag je zeker trots op zijn. Het eendje is enig! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een schatje is dit geworden Paula. Een voorloper op je plannen dit jaar?
  Gefeliciteerd met je 75 blogjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Langere tijd niet bijgelezen bij jou....en tot mijn grote schrik heb je al 75 blogjes gemaakt/geschreven/befotoot. Op zich al een hele prestatie. Gefeliciteerd.
  Het eendje is schattig, alsmede het fietspaardje (waarom maakte je van een paard een fiets?? is voor mij een beetje onbegrijpelijk!).
  Heb de foto's van de "verhuizing" goed bekeken; alles is erg mooi ingericht; keurige werkkamer en een eetkamer met kaarsenkroon en gedekte tafel. Er gaat niets boven een kaarsenkroon en niets boven het (voor mij zeer bekende) kerstservies. Je kunt er heel lekker van eten, toch??!!
  Groet, Rya

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, nu ik erover nadenk doet dat inderdaad wat vreemd aan: 1 PK inruilen voor een (kinder)fiets, maar ach, er zijn wel vreemdere dingen in de wereld.......

  Leuk dat het kerstservies je bekend voorkomt!
  Ik kocht het jaren geleden bij een tuincentrum, een servies geschikt voor vier personen. Een collega had hetzelfde servies en een aantal jaren stemden wij onze festiviteiten op elkaar af; zo hadden wij altijd genoeg voor acht m/v.
  Op een gegeven moment deed datzelfde tuincentrum het servies in de giga-afprijs en kocht ik er nog een bij. Lekker belangrijk voor eenmaal per jaar, maar toch.....
  De kaarsenkroon kocht ik jaren geleden (25?) bij een uitdragerij, hij was geheel bruin geverfd en voorzien van electrisch licht.
  Toen ik ermee thuis kwam sprak mijn zoon: "Die gaat hier NIET hangen".Toch wel: jaren later zat-ie er gezellig onder te eten, op de gekregen kerkstoelen, gedoneerd vanwege leegloop.
  Kijk, zo komt Jan Splinter door de winter en zit er nog eens een verhaal aan een kamerinrichting.
  Dank je wel voor het reageren.
  tot schrijfs.
  Groeten van Paula

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eenmaal per jaar??? Huh??? Mensen zeggen tegen mij ook: "een kerstservies voor TWEE dagen?" met het accent nadrukkelijk op 2. Onzin, ik haal het begin december tevoorschijn en berg het eind januari weer op (soms wat korter hoor, maar toch!...) Neemt niet weg dat het sfeertje is. Ik ben immû-uppie, dus ik heb genoeg aan vierpersoons. Kan zelfs vier dagen zonder afwas, lekker toch!!
   Nieuwsgierig: wie heeft het gevecht om de elandenkop gewonnen?? Wastie nog heel na de knokpartij??
   Goed van jou met dat zaagapparaat. Heb ik ook, geheel ongebruikt, kan er niks mee. Ik zou wel eens een Vrouwentimmercursus willen volgen. Moet alles zelf oplossen; lukt wel, maar kost zoveel tijd. Mijn exen kregen uitslag bij het zien van een schroevendraaier, dus daar had ik ook niks aan. Wees maar blij met je P. die alleen moppert over geluidsoverlast; hij doet vast wel eens wat voor je.
   Groet, Rya

   Verwijderen
  2. Zoon heeft gewonnen! Dochter de smoor in.
   Ik ga een opleiding houtbewerking/ meubelmaken volgen en word timmervrouw-achtige. Op mijn blog meer tegen die tijd.
   Tot schrijfs!!

   Verwijderen
 9. Hiep, hiep hoera. Gefeliciteerd. Je eendje natuurlijk gezien. Hij is gaaf.
  Groetjes, Nienke.

  BeantwoordenVerwijderen