Volgers

zaterdag 14 december 2013

nieuwe kabel en heilige familieMijn vrijdag de 13e:
Nadat ik bij de dokter vandaan kwam die mij het bericht gaf dat ik heel rustig aan moest doen werd ik, weer thuis, overvallen door kabel-graafmeneren in drie verschillende wereldsmaken die door mij vergast werden op koffie en in druk gesprek gingen met mijn echtgenoot over de plaats, plaatsing en feestelijke binnencomste van een nieuwe internetkabel.
Deuren open, druk geloop, flink gejoel buiten, vijf busjes buiten, twee van reparatie-en schildermeneren van de aanpalende kerk, drie van de brave gravers, voorts nog twee karretjes met daarop geladen allerlei nuttige werk-hulpstukken,  karretjes en busjes die allemaal anders geparkeerd dienden te worden, er voortijdig uit moesten, schaftbestemmingen kregen, noem het maar, verder drilboren, grondaanstampers, nakroost dat eerst de kerstboombestelling- plus- pasje in ontvangst kwam nemen (koop effe een boom en neem er zelf ook een….) en vervolgens met de buit terug kwamen en auto kon alleen nog maar halverwege het pad worden geparkeerd.
Ook moest ik een vervanger zien te regelen voor de  zondagse kerstviering, zijnde niet in staat om uitvoering te geven aan  ‘De herdertjes lagen bij nachte” etc.,:  die werd gevonden, overleg met de dominee, boodschappenbriefje maken voor mannie die multitaskend door het pand trok; dan weer boven want bloeddruk op het werk, het was namelijk zijn thuiswerkdag, dan weer beneden want wat voerden graafmeneren uit, instructie door graafmeneren, weer koffie, een graafmeneer bijbehorend tv.-kabeltje maar weer meegenomen want mensen geld genoeg (afgeluisterd) Uiteindelijk prima en netjes kabelaansluiting afgeleverd, mijn P. werk afgemaakt en uitgelogd van werk, direct weer op nieuwe-kabel-ingelogd, wat gaat dat snel, mailadres op mijn leptop veranderd en automatische veranderboodschap gemaakt, auto weer uit busjeskluwen gehaald en boodschappen gedaan bij nieuwe DEKA, door mij opgeruimd. Garagemeneer belde dat andere auto nog niet klaar was, kwam na weekend pas........
Ik liep orentutend door het pand, niet gewend aan dit geweld en zeker niet met mijn ziekte……….
En ondertussen maakte ik dit van drie kiezelstenen:

Ze passen precies in de onderzetter!
onderzetters ooit gewonnen op een kerkbazar
zo houden ze zin....
Een dag met een gaatje die alleen nog maar rustig op de bank afgemaakt kon worden met thee, penicilline en een spanie-film.

"Jij was toch ziehiek?"

13 opmerkingen:

 1. Dat is eig(d)enlijk weer een pracht verhaal voor de woonkeuken, Paula. Je treft het ook wel weer. Staat de boom ondertussen? Hier wel.
  Groetjes, Nienke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah Paula, dat klinkt niet opbeurend, maar je schrijft het wel weer met een passie vol positiviteit!
  Hoe krijg je het toch voor elkaar?
  Ga je nu echt rustig aan doen?
  En inderdaad, staat je kerstboom? Dan kun je daar namelijk wel van genieten. Ik vind het namelijk echt genieten als ik naar mijn kerst spullen kijk.

  Xx Nicolien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zullen we herder worden........die LAGEN erbij........;-)

  Beterschap!!!

  Groetjes,Wil

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. top! ben ik helemaal voor in!!!!! Lekker rustig; beetje koud maar daar kun je je tegen kleden, en, er wordt voor je gezongen in plaats van het zelf te moeten doen...

   Verwijderen
  2. Dat is natuurlijk ook heel aantrekkelijk.....;-)

   Verwijderen
 4. En hoefden ook niet te bewijzen dat ze geen robot waren.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelfs met energie voor 10 man is het een dag om uitgeput van te raken. En dan ook nog tijd om zo'n schitterend kerstgebeuren te creëren, petje af hoor. Maar doe je wel rustig aan! (sprak de zuster)

  Groetjes, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goeie genade wat een dag! Gelukkig is er altijd nog tijd voor een beetje knutselen!

  Ik ben geen zuster, maar ik zeg ook: Doe het rustig aan dan gaat het sneller beter met je!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dacht ik eindelijk eens rustig bij te lezen op jouw blog......... word ik overvallen door een meeslepend verhaal ;-) Je hebt er in ieder geval een paar mooie kiezelstenen aan overgehouden! Ik wens je veel beterschap!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik werd ook al hor en dol van het lezen van het dagje de 13e...gelukkig is de rust terug te vinden in je onderzetter...prachtig gemaakt. Gaat het al beterder met je?

  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo, ik werd al moe bij het lezen d doe maar rustig aan en beterschap.
  leuke stenen!!

  groetjes willy.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoop dat je ondertussen bent opgeknapt en leuk je kerststenen!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen