Volgers

zondag 17 november 2013

hobbelpaard en loopauto

Het kan niet op!!!! Gisteren heb ik alweer een workshop gevolgd, nu bij Bert Aarts, waarbij we weer gastvrij werden ontvangen door Betty Slaats van Avontuur in Miniatuur.
Ik maakte daar een loopauto, een kopie van een 30er-jaren model, en een hobbelpaard. En niks voorgezaagde stukjes in het pakketje, alles moest zelf gezaagd worden.
Afgezien van het feit dat ik nu een hele lamme linkerarm heb en straks nog een orgelbeurt moet vervullen, vond ik dat fantastisch! zo maak je inderdaad je hele werkstukje zelf en leer je daarvan.

Hier de halverwege en het eindresultaat
 Na het uitzagen van het voorbeeld sneed ik (volgens instructie) eerst de hoekige kanten weg en maakte een inkeping bij de benen. Vervolgens kon je losgaan met schuurpapier, klein vijltje en meer van dit soort modelleerartikelen om een paardmodelletje te krijgen. Ik zit niet zo in dat soort dieren dus dat was best wel een klus; het was goed dat er op een gegeven moment geluncht werd anders had ik nu nog zitten schuren. (ik verheug me nu al op de lange winteravonden op de bank met een paardje en een vijltje in mijn hand.......) Na het uitzagen van de hobbelbeugels (of hoe heet zoiets eigenlijk) en het aanbrengen van verf, manen, zadeltje en stijgbeugels (ja, ook zelf gebogen!!) kreeg ik uiteindelijk dit exemplaar. 
Hij is nog blind maar desondanks kannie geen schade doen, ha ha ha
Ook gaat-ie nog een keer naar de kapper; hij heeft nu namelijk nog een paardvreemd kapsel; namelijk een hanekam.

Vervolgens begonnen we met de loopauto. Ook hiervoor moest alles zelf worden uitgezaagd. Ook de wielen, die, na zorgvuldig uitzagen, vervolgens (dat was de bedoeling tenminste) rond geschuurd moesten worden. Wat is dat moeilijk!!! Ze zijn uiteindelijk toch redelijk rond geworden maar ik zou ze niet graag onder mijn eigen auto hebben; zielig voor de schokbrekers ha ha ha.
Gek genoeg was het gemakkelijker om deze auto te maken dan het paardje; okee, de wielen waren wat lastig, maar verder was het een kwestie van nauwkeurig uitzagen en in elkaar zetten.
En dit is de auto geworden! Het stuur kan echt draaien en de wielen rijden gewoon!

Het was weer een geweldige dag!!

9 opmerkingen:

 1. Zo, je hebt weer wat moois gemaakt. Wil ik natuurlijk in het echie zien. Hele dag werk zeker?
  Groetjes, Nienke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig gemaakt, Paula...ik had de workshop zien staan bij Avontuur in Miniatuur...maar voor mij even te ver weg....leek me er leuk. Je hebt echt hard gewerkt en leuk dat je al zover bent gekomen.

  groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Me encantan, una maravilla, trabajas muy bien la madera.
  Un abrazo.
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauwie Paula, wat mooi! Oh dat is echt geweldig!
  Kom het graag een keer in het echt bekijken.

  Liefs Nicolien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig hobbelpaard en een super authentieke auto!
  Je hebt eer van je werk!!!

  [P.S.niet verder vertellen ;-)....
  de twee wielen strak op een prikker of spijker duwen...vastzetten in de boormachine.....laten draaien....schuurpapiertje erboven houden..........]

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk resultaat vooral het hobbelpaard vind ik geweldig!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldig resultaat Paula. Ik ben jaloers op je hobbelpaard. Maar ook de loopauto mag er zijn.

  @Wil, ik heb het toch even gelezen. Wat een goed idee. Lief dat je het hier schrijft.

  BeantwoordenVerwijderen