Volgers

maandag 13 januari 2014

Mijn paardje met hangende pootjes

In november heb ik een workshop van Bert Aarts gevolgd en heb daar (o.a.) een hobbelpaard gemaakt. Dat paard (in renstand) zaagde ik uit balsa en maakte dat met behulp van vijltjes en schuurpapier tot een drie-dimensionaal paardje. (zie logje 17 nov. jl)
De behoefte bleef bij mij echter bestaan om ook nog een paardje in rust te maken.
Afgelopen dinsdag hadden wij chatavond van de online-miniclub en ik vroeg aan mijn medeleden of iemand wist waar ik dik balsahout kon kopen zodat ik een paard met 'hangende pootjes' zou kunnen maken, ha ha ha ha. Deze terminologie is vloeken in de kerk natuurlijk; een paard heeft benen!
Krin was zo lief om dit de volgende dag in een winkel te kopen en direkt aan mij op te sturen; donderdag had ik het hout in huis en kon beginnen.
Eerst verbouwde ik de tekening zodanig dat ik nu 'hangende pootjes' aan het paard had zitten; de benen van het paard stonden nu in ruststand, en daarna zaagde ik het uit. Bij Bert ging dat trouwens gemakkelijker (how can) maar goed, er kwam een paard uit.

Ja, en toen begon het gevijl en geschuur en daaraan vooraf gaand: eerst nog flink met een scherp afbreekmesje alle hoeken weghalen en  contouren aangeven, en daarna dus vijlen.
En dat heb ik toen uuuuuuuuuuren gedaan. Op een gegeven moment ging-ie op een herdershond lijken en dat idee kreeg ik maar niet van me afgezet.....
Toen ik eindelijk een beetje het paardmodelletje erin had deed ik nog even snel iets met het mesje, bijna fataal bleek, want direkt stond er een lama voor mij...... ik was toch niet bezig aan de ark van Noach, grrrrrr......en daarom besloot ik maar door te vijlen.

Maar het is goedgekomen: uiteindelijk had ik een paardje.
Waar ik apetrots (nee, geen n, is een versteende uitdrukking)  op ben dus en heb met de angst in mijn lijf het paardje afgemaakt (ik maak namelijk altijd wel een erge fout ergens als het bijna af is) 
Maar ook dat ging goed en hier is mijn speelpaardje!


De manen en de staart maakte ik van een soort nylon bunka. Heel dun spul en prima als paardenhaar.
Ik ben er heel blij mee!!!

♪♪♫
'Hop hop hop mijn paardje
met je vlasse staartje'
♪♪♫
(zong mijn vader vroeger)

8 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige paardje! Je bent er met recht apetrots op!!! :-) Wat een werk!!
  Groetjes,
  Véronique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi geworden! Ik volg je al een tijdje want als mede-miniaturist ben ik erg geïnteresseerd in wat je allemaal maakt. Je humor in je stukjes is minstens zo leuk, die voegt voor mij echt iets toe! (ik zit hier soms in mijn uppie keihard te lachen...) Groetjes, Tanja Fox

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Menudo trabajo. Me encanta como te ha quedado el caballo.
  Besujis!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi geworden Paula.
  Je mag er echt trots op zijn
  Als ik daar onze vriend Pinokkio bij zie zitten is het net of Gepetto bezig is geweest.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met je witte voetjes. Voerman rijd maar zoetjes. Weer een knap stukje werk Paula. Bravo.
  Groetjes, Nienke.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldig paardje én dito verhaal, Paula! Ik houd ook altijd wel een knipoog in een blogpost ;)! En uh, apetrots mag je op je paardje zijn, hij ziet er echt mooi uit! Goed, dat je niet met je scherpe mesje bent uitgeschoten in je vingers, anders had ik nog wel een Hansaplastje voor je in mijn EHBE-trommeltje ;)!
  Jouw blog was echter voor mij nogal moeilijk te vinden, maar gelukkig had ik jouw naam wel eens bij Helma op haar blog gezien, anders was het me niet gelukt. Maar goed, ik ben er :D!
  Fijne dag! Groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk paardje geworden Paula. En ook leuk dat Krin hier op de foto zelfs 2x is vertegenwoordigd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Paula je paard is super geworden! Allebei zijn ze leuk hoor, echt stukje top werk.
  Liefs Nicolien

  BeantwoordenVerwijderen