Volgers

vrijdag 19 juli 2013

....en Paula, zij knutselde voort......

Het is al even geleden dat ik een berichtje op mijn log zette; het was zo afschuwelijk druk met werk dat ik nergens aan toekwam. "In de zomervakantie", beloofde ik mezelf, maar ook toen kwamen er de afgelopen weken wat kinken in de kabel. Man in de diepe lappenmand en ik in een kleintje. Ik ben er alweer uit en bij man gloort ook weer hoop aan de augustus-horizon, ha ha ha.
Ondertussen was ik wel bezig, zo te hooi en te gras, vandaar dat het in mijn werk/muziekkamer een af-schu-we-lij-ke bende is! Wel iets beginnen maar nul opruimen....... Als dit een 1:12 kamer zou zijn zou iedereen het vreselijk knap vinden dat ik die zooi zo natuurgetrouw nagemaakt heb, maar nu durf ik eigenlijk niemand binnen te laten ha ha.(zo moeilijk ben ik gelukkig niet....)

Waar ik mee bezig was/ben evenwel is het moderniseren van mijn Delpradohuis.

Al een tijdje dacht ik erover om het maar weg te halen; zo mooi zag het er niet uit en hoewel het mijn eerste huis was had ik niet zoveel sentimentele gevoelens dat ik het daarom wilde houden.

Opeens bedacht ik mij dat ik in dit huis helemaal los kon gaan; lekker experimenteren met kleuren en stofjes, en pimpen van meubeltjes. Dit alles volgens de ideeen van Ariadne At Home, mijn lievelingsblad, en een beetje volgens mijn eigen ideeen, kortom, het aloude Maggi-principe.
 Niks wegdoen dus, lekker knutselen! voor het gemak even vergetend dat ik gewetensvol een lijstje had gemaakt met de dingen die ik in de vakantie wilde knutselen: ( met Zaans huis beginnen, verlichting in de villa, tuintje maken bij de kas, Minimundushuis helemaal afmaken) ha ha ha, Paula wikt maar de creatieve gedachte beschikt......
Dat was trouwens ook zo met de kamer waarmee ik wilde beginnen: ik begon met de huiskamer, sprong toen naadloos over naar de eetkamer en uiteindelijk was het de keuken die het eerst aan de beurt kwam.
De keuken
Erg braaf maar wat was ik er verguld mee! Zeker met de pannenplank die ik helemaal zelf in elkaar zette.

En zo is het nu. Het is nog niet helemaal af want er moet nog het een en ander aan de wand en op de planken, maar dit is het idee.

Leuk geel schortje met Nibro in hangmodel gebracht en opgehangen, evenals de bijbehorende pannenlappen (schaam, schaam, swapje, maar weet niet meer van wie. Inmiddels wel gelukkig: swapje is gemaakt door Helma de Waard) 

Heerlijk met verf in de weer geweest op het keukenblokje en de accessoires, gordijntje aangebracht en poes aangeschaft (zie voer en voerbakje)

Schouw wit geschilderd, koperen pannen leuk pastel-achtig behandeld en een waterketel gemaakt van een Nespresso-cupje (moet je ook eens proberen, die cupjes zijn er in allerlei spannende kleuren... maar vertel mij dan gelijk even met welke lijm je het beste kunt plakken.......)

Keukenkast ontdaan van de boven'deurtjes', geschilderd en gevuld met de spullen die al her en der in het huis stonden.

De eetkamer
Ja, zo wassie, en wat was ik trots op de kroonluchter die ik zelf bedacht en gemaakt had. Ik laat 'm hangen, ook in de nieuwe setting. Alleen even het lampje vervangen want dat is kapot.

Flink met grijze kalkverf in de weer geweest en de stoeltjes bovendien opnieuw bekleed.
Links staat een plastic klok, ooit meegekomen met een gigantische partij pph-meubeltjes. Acht(!) lagen verf zorgen er nu voor dat hij wit is. Staat leuk in de eetkamer. Toch?
Ook hier geldt dat er nog het nodige aan de muur moet komen en zo.

Deze kan had ik ooit gemaakt van een printje en bleek heel goed te staan op tafel. Ik heb er lavendel bij gemaakt, met behulp van decoratiezout, lijm en bies-achtige sprieten.

De bank die eerst in de huiskamer stond heb ik ontdaan van bekleding, grijs geverfd, versierd met gipsengeltjes en stukjes koord, en het bankkussen opnieuw bekleed met dezelfde bekleding als de stoelen van de eetkamer.
De hoekkast heb ik ongeveer helemaal uit elkaar gehaald; ik wilde de binnenkant wit en de rest grijs. Nou, dat is gelukt. Het ziet er nog wat kaal uit maar dat komt goed.....

Verder wil ik alvast een  foto laten zien van het gepimpte ladenkastje uit de slaapkamer. Ik vind dat namelijk zo leuk gelukt!


LEUK BEZIG!!!!!!!

De rest volgt binnenkort

10 opmerkingen:

 1. Nou jij bent weer helemaal bij de tijd...leuk zo'n make over te zien.Volgens mij zie ik ook nog een bekend schortje in de keuken. Het ziet er in ieder geval fantastisch uit! Beterschap voor beide en nog lekker even genieten van de vrije tijd.

  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goed idee om het huis te bewaren om er helemaal in los te gaan. Je twee kamers zijn prachtig geworden. Ik krijg een idee hmmmmmmm.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. A mudança de cor ficou ótima, foi uma boa ideia a sua, gostei demais da sala e da cozinha, para mim você fez um perfeito trabalho.
  Abraço de Fernanda.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De bewoners boffen met deze opknapbeurt!
  Ze zitten er zo een stuk gezelliger bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Esta magnifica, me gusta mucho el cambio le da una luz diferente.
  Un abrazo.
  Yolanda.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Paula,wat een leuk verslag heb je geschreven. Je werkkamer is erg herkenbaar met die van mij op dit moment. Heel veel ideeën, maar eigenlijk geen ruimte om er aan te werken. Het zou inderdaad knap zijn om dit tafereel in 1:12 na te kunnen maken.
  Je huis wordt erg leuk, leuke stijl. Helma heeft me laatst het verschil laten zien met gewone verf en krijtverf en het is in jouw huis met dat grijs goed te zien zeg, erg leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En Paula, over die fluitketel wil ik graag wt meer weten, wat leuk dat je deze van een nespresso cupje hebt gemaakt. Trouwens als bij mij de gebruike lijmsoorten niet goed meer werken, pak ik de sieradenlijm van bindsels ornaments, werkt meestal wel dan!

  Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldige metamorfose Paula.
  Het maakt me nieuwsgierig naar de overige kamers.
  groetjes, Krin

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo Paula, je hebt de zin en de kans en de tijd weer hervat. Ziet er goed uit hoor! Fijn dat je weer wat doet.

  xx Nicolien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, Paula. Dat is gaaf geworden zeg. Maar goed dat je hem hebt gehouden. Helemaal top. Kom hem in het echie bekijken.
  Groetjes, Nienke.

  BeantwoordenVerwijderen