Volgers

zondag 18 november 2012

draaibankje

Voor mijn verjaardag heb ik een draaibankje gekregen. Eerst heb ik er een week naar gekeken, maar vandaag ben ik dan toch begonnen met een stuk hout, terzijde gestaan door mijn zeer kundige echtgenoot. Ooit heeft hij op de HTS draaien geleerd, en zo zie je maar, het komt toch eindelijk een keer van pas. (met computers hoef je dat niet namelijk...)
Zeer geduldig liet hij mij zien hoe je inspant, hoe je de beitels vasthoudt en onder welke hoek je die het beste tegen het hout kunt aanhouden.
En kijk! Met losse handen (figuurlijk dan he) ontstond er opeens een soort pootje!!
 Het stokje dat voor het draaibankje staat was het eerste probeersel. Daarop probeerde ik alle beitels uit, en wat voor soort inkeping daarmee gemaakt kon worden.
Deze is al wat meer pootje-achtig aan het worden dus binnenkort hier op het blog een tafel met zelfgedraaide pootjes.
Hinderlijk gewoon dat er deze week gewerkt moet worden, ha ha ha. Heb ik helemaal geen tijd voor........

3 opmerkingen:

  1. ziet er goed uit dat draaiwerk van je. ik heb ook een draaibank staan maar die is dan eigenlijk voor metaal en ik heb al een paar keer wat geprobeerd maar op de een of andere manier heb ik het verkeerde hout in gebruik. het gaat splinteren en dus staat bij mij de draaibank mooi te staan zonder dat ik hem gebruik. Heb ook tijdgebrek hoor en de wil is er wel maar nu ik dit bij jou zie heb ik er toch wel weer zin in om hem uit te proberen.
    succes verder met draaien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hace unos meses me compré el torno como el que tu tienes y no lo he estrenado, tienes la suerte de tener un marido que te enseñe, espero intentarlo , ver tu primer intento ya me han entrado ganas,:-)

    BeantwoordenVerwijderen