Volgers

woensdag 26 september 2012

overhemdmatras

Bijna elke week komt mijn broer bij ons eten. Vorig jaar was dat, naast gewoon gezellig ook pure noodzaak. Hij had namelijk geen internet in zijn tijdelijke huis en omdat hij regelmatig electronisch verslag moet doen van zijn werkactiviteiten, deed hij dat bij ons.
Nu was er in die dagen bij de OLMC een workshop matras maken aangekondigd en naarstig speurde ik naar geschikte stof daarvoor. Die vond ik, en wel in de vorm van overhemd van broer. Hebberigheid verscheen in mijn ogen en elke keer dat hij kwam en dat overhemd aanhad vroeg ik of het al versleten was en oud, want als dokter moet je er altijd goed uitzien, niewaar?? Helaas, workshop werd gegeven en overhemd was nog steeds niet versleten, maar ik bleef hopen.
En ja! Gerechtigheid! 
Het goede viel mij toch toe want op mijn verjaardag, in november, kreeg ik een extra pakje van broer en schoonzus. Het bevatte het fel begeerde overhemd, gewassen en gestreken, maar ongeschikt voor verder gebruik; tijdens het wassen was er een post-it-briefje in het borstzakje blijven zitten en dat had zijn sporen nagelaten, zoals te zien is op de foto.


Tsja, en ook voor mij leek te gelden: als je het begeerde in je bezit hebt verlies je de belangstelling.
Maarrrr, het LEEK zo, het was anders.
Knutselvriendin Nienke had onlangs voor haar bed een matras gemaakt, helemaal met naald en draad.
Het was een prachtig matras geworden en zo-een wilden de anderen van de Knutso's ook wel.
Afgelopen zondag ging mijn overhemd er dan eindelijk aan en werd getransformeerd tot een prachtig matras, compleet met knopen.

Het was een behoorlijk werk, dat wel, alle randen met de hand omnaaien, maar daarentegen was er alle tijd voor een goed gesprek. Alle deelnemers gingen met een af matras naar huis (ik niet want ik was al thuis, ha ha ha)
Ik weet nog niet of ik 'm oud maak; misschien ga ik dat doen met een ander exemplaar. Maar die moet ik dan wel eerst maken.
Broer komt nog steeds iedere week, nu alleen voor de gezelligheid, maar een ieder begrijpt dat zijn overhemden blijvend op bruikbaarheid worden beoordeeld.....

4 opmerkingen:

 1. Tja, als je even geduld hebt, heb je ook wat!!

  Zo heb ik eens een goed overhemd van vriend verknipt, voor de mini, in de veronderstelling dat het een oudje was. Gewoon omdat ik het stofje zo mooi vond, en neen neen niet expres!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij staat er zo leuk bij, Paula. Gaat ie nog op bed of laat je hem zo. Weer een prach tverhaal er bij.
  Groetjes, Nienke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aha ..bekende verhaaltje.
  Ik had ook bij mijn broer gevraagd voor overhemd voor poppenhuis.

  BeantwoordenVerwijderen