Volgers

donderdag 19 juli 2012

waskastje/tafel

Bij het bed dat Nienke en ik ieder hebben gemaakt hoort natuurlijk ook een waskastje, Met een plaatje dat we op internet hadden gezocht hebben wij ieder in onze eigen stijl een waskast gemaakt, en hier is de mijne:


Dit is mijn waskastje. Ik zie nu dat de deuren en de la niet helemaal goed dichtzitten, maar dat kan wel. Het was trouwens nog een heel geheister om te fotograferen zonder dat ik zelf in de spiegel te zien was en het is BIJNA gelukt; alleen een klein stukje Paula in de rechterhoek van de spiegel, ha ha
 Op deze foto is het dus helemaal niet gelukt. Ik had mijn camera op supermacro ingesteld maar dan moet je natuurlijk dichtbij fotograferen. Vandaar de lens in de spiegel .
Maarrrr, het gaat vooral om de kloossup van het gemarmerde blad. Daar ben ik best trots op!!
.

en hier nog even een overzicht van het meubilair.
Erbij hoort nog een handdoekenrekje, dus dat ga ik van de week nog even maken.

zondag 8 juli 2012

Nieuw bed gemaakt

Samen met Nienke, net zo'n knutselfanaat als ik, heb ik twee weken geleden een bed gemaakt.
Nienke had de tekening van het bed op internet gevonden en uitgeprint. Leuk om hetzelfde bed te maken en zelf verder af te werken naar eigen smaak......
Ook het nachtkastje, de produktie van vorige week, hebben we  tegelijkertijd gemaakt, maar die van Nienke is heel anders dan die van mij.


Ik heb mijn bed bruin gehout en voorzien van landelijk beddengoed.
Ook mijn gebreide dekentje komt op dit bed heel goed uit; heel goed voor koude nachten op het platteland, ha ha ha.

Het nachtkastje is eveneens bruin gehout en het bovenblad is gemarmerd.
(leuk om te proberen!.  Als het goed gaat evenwel is het prima, maar als je daarentegen een adertje teveel toevoegt naar je idee, kost het zeker een uur om dat weer te herstellen....)


Op de dekbedhoes heb ik hartjesknopen gebruikt om 'm aan de onderkant dicht te knopen en op het nachtkastje ligt opa's horloge nog steeds; hij had 'm vandaag zeker niet nodig......

Dit bed komt in mijn nieuwe countryhuis;dat heb ik vorig jaar gekregen en ik heb besloten dit in countrystijl te gaan inrichten. (ha ha ha, plannen genoeg, maar wanneer heb ik tijd?????)

vrijdag 6 juli 2012

dekentje is klaar

Mijn dekentje is af. Volgens het patroon heb ik er ook nog een randje omheen gehaakt. Ziet er heel leuk uit maar het dekentje wordt toch anders. Bij de volgende laat ik dat randje weg: ik ga er namelijk direkt nog een breien (ik heb nu lekker de slag te pakken) op iets dikkere pennen. Het patroon kan dat wel hebben; ik gebruikte pen 0,8, wel heel dun, terwijl het dekentje op pen 1,5 gebreid moet worden, staat in het patroon. Iets dikker garen  ga ik ook nemen; die superdunne wol voelde heel flieberig aan.


Op dit bed ligt nog niet eens een matras, maar het is even voor de maat en voor het zicht dat ik het zo heb neergelegd.
Met deze kamer ben ik nog bezig; dit is de balkonkamer van mijn villa, de kamer boven de hal.
Maar daarover later meer.